Adriana Vilagoš i Angelina Topić za RTS sa medaljama na grudima: Idemo rasterećene u Minhen


Atletsku reprezentaciju Srbije od ponedeljka očekuje učešće na Evropskom prvenstvu u Minhenu, a među 14 takmičara iz naše zemlje biće i juniorke Adriana Vilagoš i Angelina Topić.

Adriana Vilagoš odbranila je svetsko juniorsko zlato u Kaliju, pošto je osvojila prvo mesto u bacanju koplja, uz rezultat 63.52 metra što je novi juniorski evropski rekord.

„Jako sam srećna i zadovoljna. Ovo je bio glavni cilj ove godine, da odbranim titulu i bacim dobar hitac. Ispunila sam oba“, rekla je Vilagoš za RTS.

Angelina Topić, uprkos nesrećnim okolnostima, osvojila je bronzanu medalju u skoku uvis, iako se takmičila sa atletičarkama koje su od nje starije dve godine.

„Veoma sam zadovoljna takmičenjem. Žao mi je što nismo svi skakali u istim uslovima, žao mi je zbog pha koji se dogodio dan ranije. Nisam uspela da ispunim maksimalni potencijal, ali ovo predstavlja jednu veliku odskočnu dasku za budućnost i daje vatar u leđa“, kaže Angelina Topić.

Adriana i Angelina će debitovati na seniorskom Evropskom prvenstvu, a u Minhen idu rasterećeno, sa ciljem da ostvare dobar rezultat i ostvare plasman u finale.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.