Đoković preslišao Kokinakisa i plasirao se u treće kolo


Novak, naizgled, sa pola snage nadigrao rivala. Bio je to čas tenisa za Kokinakisa, koji je pokušao da parira našem teniseru, ali sve se svelo na dostojan otpor, ipak nedovoljno da ozbiljnije zapreti. Novak je iskoristio svoje prilike i brzo završio posao na Centralnom terenu. Meč je trajao 121 minut igre.

Novak je ostvario svoj cilj i ekspresno je odradio posao. U provom setu dozvolio je protivniku da osvoji samo jedan gem. Kokinakis nije imao rešenja za odličnu igru našeg asa – 6:1.

Možda i najveći otpor protivnik je pružio u drugom setu. Međutim, već u trećem gemu Novak je oduzeo servis protivniku. Usledio je period igre u kome su oba tenisera čuvala svoje servise.

U devetom gemu Novak propušta četiri set lopte na servis rivala. Propušteno je nadoknadio na svoj servis za 6:4 u drugom setu.

Treći set Novak je počeo ranim brejkom i donekle kanalisao njegov tok. Novim brejkom samo je potvrdio protivniku da nema šta da traži u ovom meču, a potom je rutinski prive seti meč kraju za konačnih 6:2 u trećem setu.

U trećem kolu Vimbldona srpski derbi, Novak Đoković – Miomir Kecmanović, koji je savladao Alehandra Taliba sa Kecmanović – Tabilo 3:1 (7:6 /7:4/, 7:6 /7:3/, 3:6, 6:3).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.