Đoković za RTS: Kvon iznenadio kvalitetom igre s osnovne linije, poseban osećaj na centralnom terenu


Novak Đoković je rekao za RTS da mu je Vimbldon omiljeni turnir, jer je, pre svega, sanjao kao dete da igra na tom turniru i da ga osvoji.

„Svaki put kad iskoračim na Centralni teren, pogotovo kao branilac titule poseban je osećaj s obzirom na to da izlazite na netaknutu travu. Doduše, ove godine su promenili to pravilo, pa se moglo trenirati uoči turnira. Sam taj osećaj centralnog stadiona, pravila, bele odeće daje šarm ovom turniru i doprinosi jedinstvenosti turnira. Drago mi je da sam započeo kamapnju ove godine pobedom“, kaže Novak Đoković.

Kvon je, ističe, iznenadio kvalitetom igre s osnovne linije.

„Dosta je brzo igrao, ravno. Veoma je nezgodan protivnik ako oseća lotpu dobro kao danas. Ja nisam igrao maksimalno kako želim i kako mogu. Svestan sam toga, ali pobedi se ne gleda u zube. Našao sam prave udarce u pravo vreme, servis koji me je izvadio u određenim trenucima kada se lomio rezultat. To je ono što se računa. Idemo dalje, nadam se još boljoj igri u sledečem kolu“, kazao je Đoković.

Svaki grend slem, napominje, ima veliku važnost za njega.

„To su turniri koji me motivišu najviše, zbog kojih nastavljam da se bavim profesionalnim tenisom. Dodatno doprinosi motivaciji i značaju ovog turnira činjenica da ove godine ne mogu da idem u Ameriku i Australiju sledeće godine. Nadam se da ću uspeti da iz ovog turnira izvučem maksimum, da se borim za titulu, a onda da se nadam da će biti izvesnih promena koje će mi dozvoliti da igram Ameriku“, naglasio je Đoković.

Ističe da je tokom karijere sjajno počinjao sezonu titulom u Australiji.

„To je odskočna daska i podstrek za sve ono što dolazi u toku nastavka sezone. Ove godine svi znamo šta se dogodilo. Osećaj nekoliko meseci nakon Australije je bio loš i negativan. Nisam uživao na terenu u prvih nekoliko turnira. Ali, to je život i jedno vredno iskustvo za mene. Dosta se pozitivnije i bolje osećam na terenu i nadam se najboljem“, kaže Novak Đoković.

Đoković se zahvalio svim ljudima koji mu pružaju podršku, u Srbiji, regionu i dijaspori.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.