Džudisti Crvene zvezde šampioni Srbije


Ekipa u sastavu Strahinja Bunčić, Vukašin Gačić, Filip Jovanović, Vasilije Grujičić, Jovan Niškanović, Marko Sarić, Dimitrije Nedeljković, Nemanja Majdov, Stefan Majdov, Bojan Došen, Vasilije Jovović sa trenerima Vladimirem Jovičićem, Ljubišom Majdovim, Davidom Radulovićem i Nemanjom Nikolićem ne samo da je odbranila trofej već se treći put u nizu okitila titulom šampiona Superlige Srbije za 2022.

Stojan Vujko, predsednik Upravog odbora Džudo kluba Crvena zvezda i predsednik Skupštine SD Crvena zvezda, nije krio zadovoljstvo jer su posle odbrane titule u ženskoj konkurenciji, identičan uspeh ponovila muška ekipa. 

„U ovom duelu se videlo koliko je bilo adrenalina, koliko je bilo energije. Želim da čestitam momcima i devojkama ponovo, to je dupla titula i ja sam prezadovoljan. Sada nas čeka Gruzija, Liga Šampiona gde idemo pobedničkog duha, dobrog raspoloženja. Niko nije povređen što je najvažnije, potpuno smo spremni za Ligu šampiona“, rekao je Vujko. 

Stojan Vujko je ovom prilikom objavio i fanatstične vesti za sve ljubitelje džudoa. 

„Beograd će sledeće godine biti domaćin Lige šampiona i Lige Evrope, Evropske džudo federacije. Pozivam sve ljubitelje vrhunskog sporta, sve ljubitelje sporta, da dođu i uživaju u jednom izuzetno lepom sportskom događaju“, rekao je Stojan Vujko, predsednik UO Džudo kluba Crvena zvezda. 

Vladimir Jovičić nepogrešivo je vodio džudiste Crvene zvezde do još jedne titule Superlige Srbije. 

„Kada sve prođe dobro, nemate ništa drugo sem osećaja zadovoljstva. Uspeli smo da odbranimo duplu krunu, tako da konačno možemo vrlo malo da se odmorimo, jer za četiri dana putujemo na Ligu šampiona gde ćemo i sa ženama i muškarcima nastupiti ekipno a cilje dobro poznat da u obe konkurencije uzmemo medalje. Svakako je teže odbraniti titulu, nego osvojiti je, ali su momci i devojke već ušli u taj ritam, jer nije prvi put da brane titulu. Imamo jako dobra tri borca do 81 kilograma i razmišljali smo dugo koga da stavimo i sada smo videli da smo izabrali dobrog momka koji je izneo preko svojih mogućnosti i doneo tu titulu u trećem meču. Prva dva takmičara i Strahinja Bunčić i Filip Jovanović su bili besprekorni i danas i juče i bez poraza i kada krene taj meč sa dva nula, mnogo ste rasterećeniji“, rekao je Vladimir Jovičić, šef Stručnog štaba DžK Crvena zvezda. 

 

Osvajači medalja :

1. Crvena zvezda, 2. ODžK Beograd, 3. Novosadski džudo klub, 3. Proleter (Zrenjanin) 

Finale ODžK Beograd – Crvena zvezda 2:3:

Denis Jurakić – Strahinja Bunčić 0:10, Aleksandar Rajčić – Filip Jovanović 0:10, Aleksandar Nerandžić – Marko Sarić 0:1, Darko Brašnjović – Stefan Majdov 10:0, Filip Đinović – Bojan Došen 10:0.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.