Emotivni oproštaj olimpijske šampionke Jovane Preković


Hala „Šumadija“ u Aranđelovcu ispunjena emocijama. Sa suzama u očima, dvostruka svetska i evropska šampionka i zlatna olimpijka, bacivši svoju opremu publici oprostila se od karatea.

„Moje srce se ispunilo svim medaljama, ispunilo se ljubavlju, ispunilo se strasti, ispunilo se celom energijom koja je za jednog sportistu dovoljna. Sada je vreme za neke nove stvari, za neke životne stvari.“, rekla je Jovana.

Dvadesetšestogodišnja Aranđelovčanka uspehe nije postigla preko noći. Od pete godine trenira karate. U taj svet je uvela Roksanda Atanasov zahvaljujući kojoj je postigla sve uspehe u karijeri.

„Sa Jovanom sarađivati je velika privilegija. Srećna sam što sam samo ja imala tu privilegiju. Zaista je fenomenala čovek.“, rekla je Jovanin trener Roksanda Anatasov.

Na svojevrsnom prazniku borilačkih veština u Aranđelovcu, Jovani su podršku pružili porodica, prijatelji, kolege sportisti, ministarstvo odbrane i sporta, ambasada Japana i mnogobrojne sportske organizacije.

„Preponosna sam i ovaj put, kao što smo bili ponosni i prethodne godine i svih ovih godna.“, rekla je Jovanina majka Snežana Preković.

„Ona je svoju priču ispričala, više nema šta da ispisujemo, ispisano je.“, ustvrdio je Jovanin otac Miroslav Preković.

„Doživeo sam ovo i ja dobrim delom emotivno. Nemam onako još mnogo godina karijere, pa sam se možda tu malo poistovetio.“, Aleksandar Kukolj, reprezentativac Srbije u džudou

„Za mene to mnogo znači da je Jovana izabrala da radi sa mene poslednji meč. To znači da sam mnogo bitna za nju.“, izjavila je Ivet Goranova, reprezentativka Bugarske u karateu.

Jovanin profesionalni sportski put je okončan, a životni nastavlja sa planom da završi poslednju godinu studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i posveti se poslu u Ministarstvu odbrane.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.