Grejson Alen, košarkaš koji ne štedi rivale


Milvoki je posle dva produžetka savladao Oklahomu, a Grejson Alen iako nije zaradio nesportsku licčnu grešku napravio je par „drskih“ faulova.

Nije poznato kada je Grejson Alen napravio prvi nesportski faul ali se zna da je u toku srednjoškolske karijere najmanje četiri puta izbacivan sa mečeva.

Bolji uvid u njegovo nesportsko ponašanje dobijen je kada je Alen započeo studiranje na Djuk univerzitetu. Košarkaš je već u svojoj prvoj sezoni kada je počeo da zarađuje nesportske faulove na nedeljnim nivoima.

Skoro da nije bilo kola da Alen nije napravio težak faul nad protivnikom koji su često rezurtirali nesportskim faulovima i isključenjima.

Alen je postao specijalista za postavljanje kukova dok protivnički tim trči kontru, spoticanje sa leđa, udarce po glavi rivala prilikom pokušaja udaranja blokade, pa čak i obaranje igrača prilikom skoka.

Koledž timovi su čak pisali Djuku da je njegovo ponašanje netolerantno i zahtevali su da se isti igrač kazni. Koledž tim je to i uradio 2016. kada mu je izrečena suspenzija na neodređeno vreme koja je trajala samo jedan meč, nakon čega je bek vraćen u sastav ekipe.

Kada je 2019. nastupao u letnjoj ligi u kojoj je na jednom meču napravio dva nesportska faula izbačen je sa meča uz opomene da mu se takvo ponašanje više neće tolerisati.

Dolaskom u NBA ligu, znatno je korigovao svoje ponašanje, međutim idalje pravi faulove koji su drski i nezgodni po protivničkog igrača.

Košarkaš Milvokija je do sada dva igrača poslao na bolovanje i lekarske tretmane.

Stajanje na zglob Treju Jangu dok je ovaj trčao u kontru 2020. naon čega ovaj tvrdi da je imao terapije.

Najgora stvar koju je učinio do sada je faul nad košarkašem Čikaga Aleksom Karuzom u januaru ove godine.

Karuzo je nakon kontre krenuo na zakucavanje, usled čega ga je Alen uhvatio i dok je bio u vazduhu povukao ka parketu što je izazvalo do toga da plejmejker padne i slomi ručni zglob.

Alen je izbačen sa meča.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.