Jakšić o „šestorici veličanstvenih“: Vrhunski igrači i ljudi


Jakšić je posebno istakao da su njegovi saigrači ne samo vrhunski sportisti već pre svega dobri ljudi.

„Zaslužili su i više od toga, to su vrhunski igrači, a pre svega dobri ljudi.“, rekao je srpski vaterpolista Nikola Jakšić

Na bazenu „Milan Gale Muškatirović“ zvanično će se od reprezentacije Srbije oprostiti momci koji su osvojili sve što je moglo da se osvoji, uključujući i dva uzastopna olimpijska zlata – Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović.

„Igrao sam s njima od 2015, imao sam tu čast da budemo zajedno punih sedam godina i mislim da su reči suvišne. Sve što će se desiti u subotu su zaslužili su i mnogo više od toga.“, rekao je Jakšić Tanjugu.

Podmlađena Srbija je ove godine osvojila dva peta mesta na dva velika takmičenja – Svetskom prvenstvu i završnici Svetske lige, a sada se priprema za Evropski šampionat u Splitu.

„Nama je uvek cilj medalja i to ona najsjajnija. Idemo u Split sa namerom da damo sve od sebe. Desilo se to da smo na Svetskom prvenstvu izgubili u četvrtfinalu od Hrvatske, posle je usledila Svetska liga gde nismo bili u kompletnom sastavu, ali sada očekujem najbolje“.

Jakšić, koji se trenutno oporavlja od povrede i nije igrao na turniru na Sardiniji, ističe da se nada da će biti spreman za Split.

„Tu sam, u Beogradu, idem na terapije, nadam se da će sve biti u redu i da ću biti spreman da zaigram i pomognem ekipi“, poručio je Jakšić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.