JOKIĆ JOŠ JEDNOM ISPISAO ISTORIJU NBA LIGE: Nikola postao tek drugi čovek ikada kome je OVO pošlo za rukom!


Košarkaši Denver Nagetsa su u nedelju uveče na svom parketu savladali Indijana Pejserse, a najzapaženiji u redovima aktuelnog šampiona NBA lige bio je kao i obično Nikola Jokić.

Srpski centar je stao na korak od tripl-dabla, pošto je upisao 25 poena (uz samo jedan jedini promašen šut iz igre), 12 skokova i devet asistencija.

Ipak, to što nije ostvario tripl-dabl ga nije sprečilo da ispiše istoriju, pošto je tom statistikom postao tek drugi čovek u istoriji NBA lige koji je u prvih 40 utakmica sezone sakupio više od 1.000 poena, 450 uhvaćenih lopti i 350 asistencija!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić protiv Indijane

Pre njega, to je uradio samo legendarni Oskar Robertson.

Podsetimo, Robertson je drugi na večnoj listi po broju ostvarenih tripl-dablova (181), iza Rasela Vestbruka (198), a ispred Medžika Džonsona (138) i četvrtoplasiranog Nikole Jokića (117).

Osim Jokića, u utakmici sa Indijanom je za tim iz Kolorada dominirao i Majkl Porter Džunior sa 25 poena i čak sedam pogođenih trojki.

U protivničkom sastavu najefikasnjiji je bio prošlogodišnji saigrač igrača Denvera Brus Braun sa 18 poena i deset skokova. Njemu je najveću pomoć pružio Badi Hild sa 16 koševa, ali i dve ukradene lopte.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *