JSD Partizan obeležava 77. rođendan, nagrade za najbolje sportiste crno-belih


Tokom skoro osam decenija postojanja crno-beli su ostvarili fanzastične rezultate, vaterpolisti su sedam puta bili prvaci Evrope, košarkaši jednom, a fudbaleri vicešampioni 1966, dok su članovi Partizana osvojili brojne medalje na najvećim svetskim takmičenjima.

Ove godine JSD Partizan obeležava rođendann u možda i najtežim trenucima u istoriji, s obzirom na to da će se orgganizovati dve odvojene proslave.

Zvanični predsednik JSD i prvi čovek Košarkaškog kluba Ostoja Mijailović ima podršku većine klubova i proslava je od 20 sati u Hajatu, dok je Fudbalski klub, na čelu sa Miloradom Vučelićem, koji ne priznaje MIjailovićev izbor i podneo je sudsku tužbu zbog neregularnosti, rođendan obeležio na stadionu.

Sportsko društvo Partizan broji 27 klubova u 24 sporta.

Ćurković: Vrlo sam ponosan na istoriju Partizana

Legendarni golman Partizana Ivan Ćurković izjavio je da je vrlo ponosan na istoriju beogradskog fudbalskog kluba.

„Za tih 77 godina, ja sam 50 godina prisutan u Partizanu. Ovaj klub je za to vreme postao najuspešnije sportsko društvo na ovim prostorima. Vrlo sam ponosan što sam u Partizanu. Ovaj klub nije nikada posrnuo i izuzetno dobro funkcioniše. Nadajmo se da će tako i da ostane“, rekao je Ćurković.

On je istakao da veruje da će Partizan ponovo da osvaja trofeje.

„Niko ne može da bude večno prvi, niko ne može da bude stalno na vrhu. To se dešava u sportu. Mi smo svesni da će naš klub ponovo da osvaja titule, kao što je nekada radio. Znamo da je potrebno nešto promeniti i dodati, ali verujem da će Partizan ostati na vrhu“, dodao je Churković.

Dodaje da je Partizan uvek imao dobre golmane.

„Partizan je od svog osnivanja imao dobre golmane, kao što ih i sada ima. Partizan je imao asove na golu, od Franje Glazera, Slavka Stojanovića, Milutina Šoškića pa do današnjih mladih golmana. To je jedna tradicija koja se ne gubi“, zaključio je Churković.

KK Partizan nagradio najuspešnije mlade sportiste crno-beli

Košarkaški klub Partizan, povodom više od 11.000 prodatih sezonskih karata, na inicijativu predsednika Ostoje Mijailovića i trenera Željka Obradovića, za troje najuspešnijih mladih sportista JSD obezbedio je najskuplje ulaznice za mesta pored klupe, dresove i opremu.

Na dan kad crno-beli obeležavaju 77. rođendan nagrađeni su džudistkinja Nikolina Nišavić i veslači Nemanja Luledžija i Mihajlo Dedić.

Poklone su uručili košarkaši crno-belih Balša Koprivica, Dante Egzum, Džejms Naneli, Kevin Panter, Danilo Anđušić i Zek Ledej.

Vučelić čestitao godišnjicu osnivanja FK Partizan

Predsednik Fudbalskog kluba Partizan Milorad Vučelić, koji je nekadašnji predsednik JSD Partizan i ne priznaje izbor za prvog čoveka JSD-a Ostoju Mijailovića, čestitao je svim članovima i zaposlenima 77 godina od osnivanja kluba.

Fudbalski klub je danas obeležio rođendan na stadionu u Humskoj. Proslavi su prisustvovali predstavnici nekoliko klubova Partizana, kao i zaposleni u klubu.

Vučelić je podsetio da je Partizan osnovan posle Drugog svetskog rata četvrtog oktobra 1945. godine.

„Sve ove godine od osnivanja mi smo se trudili da budemo dostojni takvih preteča i osnivača Partizana i da pokažemo takmičarski duh i viteštvo. I da uglavnom pobeđujemo. Nema nijednog kluba sa više od trofeja nego što ih ima JSD Partizan i FK Partizan. FK Partizan je bio i ostao da ponovim reči Peke Dapčevića magnet za ostale klubove. Tada je bilo nekoliko sekcija. Mi želimo da danas obeležimo taj dano kao što ga uvek obeležavamo“, rekao je Vučelić.

On je tvrdi da se godišnjica osnivanja JSD Partizan proslavlja pod neuobičajenim okolnostima.

„Na ovaj dan neću da govorimo o tim okolnostima jer bi to samo bacalo senku na ljude koji su vodili JSD i FK Partizan. Bacanje senke nije moguće, jer se ta svetlost nikada ne može ugasiti. Mi smo nastavljači te svetlosti od osnivanja Partizana daleke 1945. godine. U to ime svima želim da budu ponosni i dostojni svojih osnivača i svih ljudi koji su gradili Partizan. Partizan je veliki klub ne samo u bivšoj Jugoslaviji, već i u Evropi“, rekao je Vučelić.

Zvanični predsednik JSD i prvi čovek Košarkaškog kluba Ostoja Mijailovć ima podršku većine klubova i proslava je od 20 sati u Hajatu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.