Koš za sreću prikupio 2.268.773 dinara, rekordna donacija i novi dom za Stojićeviće


Foto: Dušan Sandić

Koš za sreću

Humanitarna utakmica koja je prvi put odigrana na leto 2014. obezbedila je rekordnu donaciju, prvi put milionsku, od čega će porodici Stojićević iz Pećinaca biti izgrađen novi dom.

Koš za sreću je nastao pre osam godina i tada prikupljao skromne donacije od par desetina hiljada dinara, rastao iz godine u godinu i došao do toga da po meču prikupi par miliona dinara. Sva dobrotvorna sredstva namenjena su izgradnji novog doma porodici Stojićević.

Svetlan Stojićević u Prhovu, opština Pećinci, živi u vrlo lošim uslovima sa bolesnim ocem i četvoricom sinova, Bojan ima 11, Milan 14, Marko 15, a Kristijan 17 godina. Svetlani je život dodatno otežan slabovidošću, nema posao i jedini stalni prihod Stojićevićima je socijalna pomoć, te u njihovu kuću mesečno uđe tek oko 35.000 dinara. Porodica živi u staroj kući sa tri sobe, u jednoj spavaju deda i dva unuka, u drugoj svi ostali, a u dvorištu je još davno započeta nova kuća koja još uvek nije završena. Koš za sreću je utakmicom odigranom 21. juna na Kalemegdanu uspeo da Stojićevićima obezbedi novi dom i bolje životne uslove, uz posredstvo Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ sa kojom Koš za sreću uspešno sarađuje i sve donacije realizuje još od 2016. godine.

Dušan Sandić

Ekipa Zelenih

Hvala! Sakupili smo preko dva miliona dinara (preko 19.000€) i uspeli da obezbedimo sredstva za novi dom i život porodice Stojićević igrajući košarku. Mozzart Koš za sreću je prevazišao sva očekivanja i ovo je ubedljivo naša najuspešnija akcija od 2014. kada smo počeli, bez razmišljanja da ćemo ovako porasti. Hvala svim ljudima koji su volonterski doprineli realizaciji, hvala desetinama javnih ličnosti i sportista, hvala KK Partizan koji nam je već sedam godina ustupa teren, hvala publici koja donira i tu je da se sa nama zabavlja i za kraj – hvala partnerima. Mozzart je prepoznao našu priču kao nešto zanimljivo i želeo da bude pokrovitelj, tu su bile i druge kompanije koje su pomogle, a i mnogi pojedinci – napisali su na društvenim mrežama iz Koša za sreću.

Koš za sreću na Kalemegdanu ove godine igrali su Lenka Petrović, Anja Pavićević, Višnja Stefanović, Tijana Milojević, Branka Luković, Marko Luković, Uroš Luković, Željko Rebrača, Branko Lazić, Luka Mitrović, Stefan Birčević, Ivan Paunić, Hamad Međedović, Miodrag Dragičević, Vladan Babić, Vladimir Vuksanović, Marko Tejić, Marko Radovanović, Boško Ćirković Škabo, Nikola Mišković, Nikola Jelić Mikri, Miloš Grubor Bigru, Ivan Dešanović, Dino Muratović DJ Mrki, Stevan Stevanović, Stefan Nevistić, Mladen Sovilj, Stevan Piale, Marko Jeremić i Darko Brašanac.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.