Krajinović savladao Lehečku za drugo kolo Vimbldona


U vrlo ravnopravnoj borbi u kojoj su odlučivale nijanse u samim završnicama gemova i setova veću koncentraciju imao je Filip krajinović i došao do pobede posle čak tri časa i 51 minuta igre.

U vrlo izjednačenom duelu tokom prvog seta češki teniser je imao više koncentracije i u samoj završnici došao do brejka za vođstvo od 1:0.

Iako nije dobro ušao u drugi set i protivniku na startu dozvolio brejk, Krajinović uspeva da uzvrati a potom u završnici da osvoji i prednost za izjednačenje na 1:1 u setovima.

U trećem setu je viđeno i najveće nadmetanje na meču koje je okončano u taj brejku u kome je Lehečka bio koncentrisaniji i sa 7:5 poveo sa 2:1 u setovima.

U četvrtom setu Krajinović prvi dolazi do brejk šanse na 2:1 ali ne uspeva da je realizuje.

Potom Lehečka na 3:3 osvaja dve šanse ali ni on ne dolazi do prednosti, pa je set razrešen u taj brejku. Koncentrisaniji i veštiji je bio srpski teniser i sa 7:5 dolazi do izjednačenja od 2:2 u setovima.

I u odlučujućem petom setu Krajinović prvi osvaja brejk šansu i pretvara je u vođstvo od 3:2 u odlučujućem setu. Ali Lehečka odmah uzvraća ribrejkom za izjednačenje.

U samoj završnici kada se učinilo da će i peti set otići u taj brejk, Krajinović osvaja novu brejk šansu koju pretvara u vođstvo od 5:4 da bi potom sigurno osvojio svoj servis gem za osvajanje seta, konačnu pobedu i plasman u drugo kolo turnira.

Naredni rival u drugoj rundi Vimbldona 31. teniseru na ATP listi biće Nik Kirjos. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.