Nadal spreman za Vimbldon: Srećan sam kako sve ide


Nadal je ove godine trijumfovao na Australijan openu i na Rolan Garosu, a trenutno ima 22 grend slem trofeja.

„Očigledno je, čim sam ovde, znači da su stvari bolje. Da nije tako, ne bih sada ni bio ovde. Srećan sam kako sve ide, kako se stvari razvijaju. Ne mogu da budem maksimalno srećan, jer ne znam šta sve može u budućnost da se dogodi“, rekao je Nadal, prenosi I-Es-Pi-En (ESPN).

Španac će u utorak u prvom kolu Vimbldona igrati protiv Argentinca Franciska Čerundola.

„Ima nekoliko stvari koje su vrlo važne za mene. Pre svega, mogu normalno da hodam većinu dana. Kada se probudim, ne osećam taj bol koji sam imao u poslednjih godinu i po dana, tako da sam srećan zbog toga. Druga stvar, a tiče se treninga, u celini je sve bolje. U poslednje dve nedelje nisam imao nijedan od tih užasnih dana da ne mogu da hodam“, rekao je španski teniser.

Nadal je posle trijumfa na Rolan Garosu imao intervenciju na stopalu.

„Ponekad stvari u medicinskom svetu nisu 100 odsto predvidljive. Ali teoretski mogu da pomognu stopalu, jer se radi o nervu. Ne mogu da vam kažem da li će taj povoljan momenat trajati nedelju, dva ili tri meseca. Tretman koji sam uradio nije otklonio moju povredu, niti je poboljšao, ali je nestalo tog bola. To je bio glavni cilj. Tenis je deo mog života. Sada je sve pozitivno. Hajde da se vidimo šta može da se dogodi u budućnosti“, zaključio je Nadal.

Španski teniser je osvojao Vimbldon 2008. i 2010. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.