Nakon velike borbe i maratona Talibo zaustavio Đerea u prvom kolu


Đere je pružio sjajan otpor, vratio se u meč nakon gubitka prva dva seta, izjednačio. Usledio je peti set u kome je naš as ponovo nadoknadio zaostatak brejka i izborio se za taj-brejk. Ima je naš as i meč loptu, ali je Čileanac uspeo da preokrene i stigne do pobede i plasira se u nastavak takmičenja.

Posle velike borbe u prvom setu oba tenisera su uspela da sačuvaju svoje servise. Naš teniser je u dva navrata propustio priliku da oduzme servis protivniku. Talibo je u desetom gemu propustio jednu set loptu na servis našeg tenisera. Set je rešen u taj-breku u kome je nakon revije mini-brejkova Čileanac uspeo da napravi jedan više i dobije prvi set – 8:6 u taj-brejku.

U drugom setu dominirao je Tabilo. Lako je slomio otpor našeg tenisera, kome ništa nije polazilo za rukom. U petom i sedmom gemu oduzeo je servis Đereu i lako rešio set u svoju korist – 6:2.

Đere uspeva da pronađe dodatnu energiju i vrati se u meč u trećem setu. Ovog puta protivnik nije imao rešenja za igru našeg tenisera. Nakon uvodnih 1:1, Đere redom osvaja pet gemova, i uz dva brejka dobija treći set sa 6:1.

U četvrtom setu Đere je stigao do izjednačenja u setovima. Odlučujući je bio sedmi gem u kome je naš teniser uspeo da oduzme servis protivnku. Potom je Laslo lako priveo set kraju – 6:4.

Odlučujući set. Već u drugom gemu Talibo je oduzeo servis našem teniseru, a potom i poveo sa 3:0. Đere je na sve načine pokušavao da se vrati u set, ali je Čileanac uspevao a odbija njegove nalete. Sve do devetog gema kada je protivnik servirao za meč, tada Laslo uspeva da vrati brejk, a potom je bio siguran na svoj servis i stigao do izjednačenja 5:5.

Potom su oba tenisera bila sigurna nasvoj servis pa je set i meč rešen u taj-brejku.

Prvi je do prednosti stigao Đere, protivnik je uspeo da preokrene. Naš as se nije predavao i prvi stiže do meč lopte, koju je propustio. Potom je Tabilo propustio dve meč lopte na servis našeg tenisera, prvu na svoj servis koristi i stavlja tačku na ovaj meč, 13:11 u taj brejku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.