Nemačka bez Moa Vagnera na Evrobasketu


Mo Vagner je uz brata Franca, koji mu je i saigrač u NBA ekipi Orlanda, trebalo da bude uzdanica reprezentacije koju predvodi selektor Gordon Herbert.

„Radovao sam se ovom turniru godinama. Da igram za Nemačku u Kelnu i mom Berlinu, sa bratom, na Evropskom prvenstvu je nešto o čemu sam sanjao dugo. Nažalost, neću moći da nastupim ni na jednom od predstojećih mečeva ovog leta. Teško mi je da prihvatim činjenicu da povreda članka nije zalečena, ali i to je deo igre. Ovaj tim je poseban i pomno ću pratiti momke i podržavati ih“, rekao je Vagner za sajt Košarkaškog saveza Nemačke.

Selektor Herbert poželeo je starijem od braće Vagner brz oporavak.

„Težak udarac za nas, a posebno za njega. Zaista je želeo da igra u Nemačkoj, pred svojim navijačima, u svojoj zemlji. Moric je sjajan košarkaš i veoma dobar momak. Zdravlje je na prvom mestu i želimo mu da se što pre oporavi. Još mnogo dobrih godina u košarci je pred njim“, izjavio je Herbert.

Nemcima će pod košem faliti i centar Dalasa Maksi Kleber, koji je odlučio da preskoči reprezentativne obaveze.

Na Evropskom šampionatu koje će početi 1. septembra Nemačka će se u B grupi u Kelnu takmičiti sa Francuskom, Litvanijom, Slovenijom, Mađarskom i BiH.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.