Јокић наставља да ниже трипл-даблове, победа Денвера против Торонта


Нагетси су на свом терену стигли до 45. тријумфа у сезони, а поред тога имају 20 пораза и налазе се на другом месту Западне конференције, иза Оклахоме.

Најсазслужнији за тријумф шампиона НБА лиге био је Никола Јокић који је на паркету провео 38 минута. Српски ас је био одличан при шуту из игре, шутирао 14/26, а успео је и да погоди једну тројку из три покушаја. Јокић је био шест пута прецизан са линије пенала, уз то, имао је две блокаде и две изгубљене лопте.

Дуел је почео уједначеном игром тимова, Торонто, српског тренера Дарка Рајаковића је на крају друге деонице стигао до двоцифрене разлике, понајвише захваљујући серији од 15:2 у другој деоници.

Репторси су у финишу друге четвртине имали чак 22 поена разлике, при резултату 66:44, али је Денвер успео да смањи предност, те је резултат на полувремену био 68:51 за тим Дарка Рајаковића.

Денвер је ухватио прикључај у трећој четвртини, али није успео да дође до изједначења, те је Торонто имао 98:93 пре почетка одлучујућег дела утакмице.

Преокрет је виђен на средини последње четвртине и на крају је Денвер стигао до трећег узастопног тријумфа.

Поред маестралног Јокића у тиму Нагетса истакли су се Џамал Мареј са 26 поена, 12 скокова и пет скокова, Ерон Гордон и Мајкл Портер са 19 поена.

На другој страни, Ер-Џеј Берет је имао 26 поена, девет асистенција и седам скокова, Kели Олиник је убацио 24, уз шест скокова, а Грејди Дик 17, уз седам асистенција.

Торонто је уписао четврти пораз у низу, а у следећем колу ће играти против Детроита, а Денвер ће се састати са Мајамијем.

Резултати НБА лиге:

Детроит – Шарлот 114:97
Кливленд – Финикс 111:117
Чикаго – Далас 92:127
Сан Антонио – Голден Стејт 102:112
Денвер – Торонто 125:119
Портланд – Бостон 99:121

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *