Obradović: Strpljenjem do pobede nad Makabijem


Posle mnogo godina crno-beli će ponovo na megdan „Ponosu Izraela“, ovoga puta na svom terenu u Štark areni, a trener crno-belih Željko Obradović je ukratko analizirao taktiju suparnika i elemente igre koje njegov tim mora da ispuni kako bi došao do pobede.

„Makabi godinama igra prepoznatljivo , sa mnogo tranzicije, izolacije i mnogo igre „jedan na jedan“. U tome je suština naše utakmice, da zaustavimo ta dva segmenta igre. Prvo tranziciju uz ofanzivni skok, potom izolaciju i igru jedan na jedan. Ako to budemo uspeli, imamo šansu da odigramo dobru utakmicu. Naravno, uz sve ono što treba da uradimo u napadu, a to je strpljenje koje nas je krasilo u velikom broju utakmica. Ekstra pas i poštovanje nekih principa i onoga što postavimo pred utakmicu.“, izjavio je trener Obradović za klupski sajt.

Posebno je istakao da je posle duže vremena tim u gotovo kompletnom sastavu što je velika prednost za crno-bele.

„Posle duže vremena ponovo radimo na treningu „pet na pet“ i to je prava stvar pred važnu utakmicu, kao što je duel sa Makabijem. Punih 13 dana bilo nas je osam ili devet i bilo je nemoguće raditi.“, rerao je Obradović.

U tim Partizana vratio se Dante Egzum, a još neizvesno da li će Slovak Vladimir Brodzianski debitovati u duelu protiv Makabija.

Utakmica Partizana i Makabija počinje u 20.30, a njen tok možete pratiti i na našem portalu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.