Piksi: Mitrović i Vlahović u tandemu, Tadić: Uvek sam u službi tima


Stojković je istakao da Liga nacija nije prijateljsko takmičenje i da Srbija želi da dođe do povoljnih rezultata, kao i to da je primarni fokus na prvom meču protiv Švedske.

Srbija 24. septembra od 20.45 dočekuje Švedsku na stadionu Rajko Mitić, a zbog kazne UEFA na tribinama će biti decom do 14 godina.

Narednog utorka sledi meč fudbaleri Srbije putuju u Oslo gde će odigrati utakmicu protiv Norveške. 

„Želimo da igramo dobro protiv Švedske, da igramo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata, ali ponavljam, ako i ne budemo prvi i ne prođemo u diviziju A Lige nacija nije nikakva tragedija“, rekao je selektor na konferenciji za medije.

Saopšteno je i da će srpski reprezentativac Namanja Gudelj biti van konkurencije za mečeve protiv Švedske i Norveške zbog povrede koju je zadobio u španskom prvenstvu, za to je dobio dozvolu selektora Stojkovića.

„Igraćemo u najjačem sastavu, kako ja to vidim. Za razliku od juna sada nemamo četiri utakmice i nema razloga za eksperimentisanjem, izjavio je Dragan Stojković. 

Na pitanja novinara, selektor fudbalske reprezentacije Srbije se osvrnuo i na napadače Vlahovića i Mitrovića. 

„Vlahović i Mitrović su obojica odlični napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. A u kojem sistemu ćemo igrati, ne želim o tome da govorim. Oni se razumeju jako dobro. Ako imate dvojicu odličnih muzičara, ne vidim zašto ne bi mogli da sviraju zajedno“, rekao je Stojković na konferenciji za medije uoči meča u Ligi nacija protiv Švedskom. 

Napadač Juventusa Dušan Vlahović se poslenjih nedenja nalazi na meti kritika italijanskih novinara, s tim u vezi selektor Stojković je rekao da Vlahović u reprezentaciji radi jako dobro i da je on srećan je što je napadač deo tima. 

„Možda u Italiji očekuju da stalno postiže gol ili dva po meču, ali Serija A je teška liga za igranje. Ipak, on je profesionalac, sjajan lik i uvek se žrtvuje za tim. Očekujem da pruži najbolje od sebe za reprezentaciju. U dobroj je formi, nije povređen, nema probleme i očekujem njegovu dobru igru sutra veče“, zaključio je Piksi. 

Optimistične poruke stigle su i od kapitena Srbije Dušana Tadića koji je rekao da dve pobede u narednim utakmicama primarni cilj reprezentacije.

„Bilo bi lepo da pobedimo obe utakmice, da se plasiramo u A diviziju Lige nacija, da onda igramo sa najboljima, jer po meni, tamo i pripadamo. Samo da se prepustimo, da igramo našu igru, onda će rezultat doći sam po sebi“, istakao je Dušan Tadić. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.