Pokuševski za RTS: Ovo će biti naša najbolja sezona


Aleksej Pokuševski sve više napreduje u timu Oklahome a američki i naši mediji se slažu da je počeo je jednu od najboljih sezona.

„Osećam se baš dobro. Ovo je treća sezona za mene. Igramo dosta bolje nego u prošloj sezoni i pokušavam dosta da doprinesem timu.“, konstatovao je Pokuševski.

Istakao je da je saradnja u timu maksimalna i da svi poput njega nastoje da daju maksimalan doprinos timu. Igrači se dobro poznaju tako da se dobro uklapaju u igri.

Prokomentarisao je i kontakte sa sve više naših zemljaka koji igraju u NBA ligi.

„Kad igramo protiv Denvera čujem se i vidim sa Jokićem. A sa Bogdanovićem se čujem povremeno. Ponekad mi daju dragocene savete,“

Govorio je i o trenutnoj situaciji u klubu i očekivanjima u nastavku sezone.

„Za sada dobro napredujemo i bićemo sigurno bolji od predhodne dve sezone. Imamo dobre mlade igrače koji dosta dobro napreduju. Tako da je baš dobra atmosfera.“, rekao je Pokuševski.

Preneo je i svoje iskustvo o prilagođavanju života u americi istakavši da se posle tri godine dobro adaptirao i da mu mnogo znači što je porodica trenutno sa njim.

„Za sada je sve dobro. Na sve sam se navikao. Tu mi je sada i porodica, mama, tata i brat a i devojka tako da se dobro osećam u Oklahomi. A i ljudi su ovde sjajni tako da mi je sve više drago.“

Kao jedan od vrlo mladih igraća koji se sa 14 godina uputio u iternacionalnu karijeru govorio je o tom iskustvu i načinu adaptacije na nove uslove života. Istakao je da prati sportska i košarkaška događanja kod nas, kao i da mu nedostaje ovdašnja atmosfera i kontakti sa našim ljudima.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.