Premino legendarni fudbaler Zvezde Kirič Dojčinovski


Dojčinovski je rođen 17. oktobra 1943. godine u Skoplju, a upravo u tamošnjem Vardaru započeo je fudbalsku karijeru. Potom 1967. godine prelazi u Crvenu zvezdu, čiji je dres nosio nepunih sedam godina (od 1967. do 1974.) i za to vreme odigrao ukupno 417 mečeva i postigao 11 golova.

U crveno-belom dresu debitovao je 26. jula 1967. godine u prijateljskoj utakmici protiv beogradskog Železničara. Tokom boravka u Zvezdi, uspeo je da osvoji četiri titule nacionalnog prvenstva, kao i dva trofeja kupa.

Poslednju utakmicu u dresu Crvene zvezde je odigrao 14. maja 1974. godine, kada su crveno-beli odmerili snage sa Proleterom iz Zrenjanina u okviru nacionalnog šampionata. Nakon toga prelazi u francuski Troa, a potom i u Pariz, gde je i završio fudbalsku karijeru. Za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije debitovao je 27. oktobra 1968. godine protiv Španije, a u dresu nacionalnog tima odigrao je ukupno šest utakmica.

Pored velikih poteškoća koje je imao u životu, naš popularni Kira je bio uz Zvezdu kada god je to mogao, iako je bio u invalidskim kolicima. Družio se sa svojim veteranima, ali i pratio sve Zvezdine utakmice. Bio je uvek veseo i vedar i pravi domaćin, gde god u Makedoniji da se našla bilo koja selekcija našeg kluba. Time je svakodnevno dokazivao koliko voli Crvenu zvezdu i da će zauvek biti deo nje.

FK Crvena zvezda izražava najdublje saučešće porodici Dojčinovski. Neka mu je večna slava!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.