Rvač Nurasulov osvojio drugo zlato za Srbiju u Oranu


„Želeo bih da se zahvalim trenerima i Rvačkom savezu Srbije što su omogućili da ostvarimo ovako dobre rezultate. Naporan rad i bezuslovno davanje se uvek isplate. Idemo dalje, u nove pobede“, rekao je Nurasulov.

Ovo je druga zlatna medalja za Srbiju u Oranu, a ukupno peta – prethodno su Marija Sudimac i Sara Lončar u dubl konkurenciji u badmintonu osvojile bronzu, karatista Vladimir Brežančić srebro, zlatnu medalju rvač Viktor Nemeš i bronzu rvač Stevan Micić.

„Srbija svakim danom pokazuje koliko je dominantna kao rvačka sila i koliko smo ozbiljni i teški protivnici svakom ko stane na strunjaču sa nama“, rekao je Micić.

Predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković istakao je da neće biti skroman i da su svi očekivali ovako dobre rezultate na Mediteranskim igrama.

„Srbija je definitivno pokazala jedan novi nivo rvanja, svi reprezentativci su spremni i motivisani da se pokažu i dokažu. Ovo nam je odlična uvertira za Svetsko prvenstvo koje nas očekuje u Beogradu od 10. do 18. septembra i na kojem očekujem još bolje borbe naših takmičara“, izjavio je Trajković.

Medalju je obezbedio i bokser Vladimir Mirončikov, koji se plasirao u polufinale.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.