Šahovski boks – pobednika odlučuju mat ili nokaut


Šahovski boks je baš ono što mu i ime kaže, smenjuju se runde šaha i boksa dok neko ne bude matiran ili nokautiran. Jednostavno je koliko i zvuči.

Stranger ističe da sport nije ozbiljan ali je veoma zahtevan 

„Šahovki boks je naporan. Kada sam počeo da se bavim znao sam da je ovo kao nekakva šala, da nije ozbiljan sport, ali je u isto vreme veoma zahtevan. Nije bitno da li dolazite iz šaha ili boksa, zahtevaće ozbiljan trening“, naglašava svetski šampion. 

Vlšanin je u ovim sportom počeo da se bavi nakon što se oprobao u šahu.

„Prvo sam počeo da igram šah, još od šeste godine. Pokušao sam da se bavim i boksom, probao sam u klubovima ali to nije bilo za mene. Kada sam video da postoji ovako nešto, rekao sam ovo je moja prilika, ovo je moj trenutak i odlučio sam da se bavim time. Šahovski boks se najviše igra u Nemačkoj i Engleskoj, Londonu i Berlinu. Francuska postaje dosta jaka a u Indiji u ovom trenutku ima najviše šahovskih boksera, više od hiljadu“ rekao je Stranger.

Gost RTS-a kaže da mu nije teško da posle udaraca razmišlja o potezima.

„Ja dolazim iz šaha i posle runde boksa mi to donosi olakšanje i predah pa mi je jako drago da se vratim na šahovsku tablu posle udaraca“, navodi kroz smeh.

Svetski šampion u ovom neobičnom sportu se nada da će ovaj unikatni hibrid u budućnosti spajati ljude.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.