Serena i u 40. pleše po terenu, posle velike borbe nije uspela da savlada Tan


Serena Vilijam se nakon skoro godinu dana vratila na teren. Nošena gromoglasnom podrškom sa tribina odigrala je veličanstven meč. Bila na pragu pobede, ipak protivnica je zadržala koncentraciju i u taj-brejku trećeg seta uspela da napravi preokret i stigne do trijumfa. Da je bilo obrnuto ne bi bilo nezasluženo.

Sereni je trebalo vremena da uđe u meč, već na startu je izgubila servis. Onda smo na terenu videli „staru“ Serenu. Sa dva vezana brejka uspela je da preokrene rezultat povede sa 4:2. Uzvratila je Francuskinja i uspela da izjednači.

Ključan je bio jedanaesti gem kada Tan ponov dolazi do brejka a potom na svoj servis rešava prvi set u svoju korist.

U drugom setu Amerikanka je dominirala, plesala je po terenu i nije dala protivnici šanse da se vrati u set. Uz dva brejka ekspresno je stigla do 5:0. Tada je prtivnica uspela da osvoji jedini gem u setu. Potom je Serena bila sigurna na svoj servis i dobila drugi set sa 6:1.

Vilijams oduzima servis protivnici. Francuskinja se nije predavala, u šestom gemu uspela je da vrati brejk i izjednači na 3:3. Usledio je period u kome su obe teniserke bile sigurne na svoj servis.

 

U devetom gemu Serena ponovo oduzima servis protivnici. Međutim, protivnica uzvraća istom merom za novo izjednačenje – 5:5. Potom se Amerikanka susrela sa meč loptom protivnice na svoj servis, uspela je da se odbrani i osvoji gem. Meč je rešen u taj-brejku.

Vilijams uz dva mini-brejka brzo dolazi do prednosti od 4:0. Francuskinja se nije predavala, uspela je da oduzme dva servisa Sereni, a potom je bila sigurna na svoj servis i povela sa 5:4.

Serena gubi svoj servis i Francuskinja je prva stigla do meč lopte – 9:7 i to na svoj servis. Koristi je za 10:7 u taj brejku.

U drugom kolu Tam će igrati protiv Sare Soribes Tormo. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.