Serundolo namučio Nadala, Španac se ipak izborio za drugo kolo Vimbldona


Francisko Serundolo je pružio snažan otpor, možda bio i na pragu senzacije. To ga je izgleda i uplašilo. Nadal tako nešto ne prašta, preuzeo je inicijativu i preokrenuo četvrti set i rešio meč u svoju korist.

Srdinom prvog seta teniseri su razmenili po jedan brejk. Nastavljena je velika borba a u desetom gemu Nadal ponovo oduzima servis protivniku i rešava prvi set u svoju korist. Serundolo nije imao prilike za popravni – 6:4.

U drugom setu Argentinac je bio bolji rival. Konstantno je pritiskao servis rivala, a odlučujući je bio šesti gem u kome je stigao do brejka. Stečenu prednost sačuvao je do krja seta – 6:3.

Na početku trećeg seta teniseri su razmenili po jedan brejk. Usledio je period igre u kome su obojica lako osvajala svoje servise. U osmo gemu Španac ponovo oduzima servis rivalu. U narednom gemu uspeo je Nadal da prvo propusti dve set lopte, potom i da spasi dve brejk prilike protivnika. Treću set loptu je iskoristio za 6:3 u trećem setu.

Serundolo je bolje ušao u četvrti set uz jedan brejk stigao je do 3:0. U narednom gemu propustio je dve brejk prilike za dupli brejk. Potom se uzdigao Nadal. Redom je osvajao gemove, vratio brejk u osmom gemu. Potom je ponovo je oduzeo servis Argentincu i tako stavio tačku na ovaj set i meč – 6:4.

Rival Rafaela Nadala u drugom kolu je Litvanac Rikardos Berankins koji je u prvom kolu savladao Amerikanca Sema Kverija sa 3:0 (6:4, 7:5, 6:3).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.