SRBIJA U KATARU BRANI PRAVOSLAVLJE: Orlovi imaju OGROMAN motiv na Svetskom prvenstvu!


Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

Mundijal u Kataru okupiće ceo svet. Na jednom mestu naći će se 32 zemlje, mnoštvo jezika i vera, a upravo će tu fudbaleri Srbije biti jedinstveni jer su jedina pravoslavna selekcija na Svetskom prvenstvu!

Naime, izbacivanjem Rusije, krahom Ukrajine i Severne Makedonije u baražu, te neuspelim kvalifikacijama zemalja u kojima preovladava Pravoslavna crkva poput Grčke i Bugarske, knjiga je spala samo na jedno slovo i to „orlove“ Dragana Stojkovića Piksija.

VELIKI VERNICI

Upravo je selektor Srbije veliki vernik, pa nema sumnje da će snagu za pobede tražiti i u crkvi. On je blagoslov pred okupljanje reprezentacije tražio na Ostrogu. Nije tajna da su neki od fudbalera imali običaj da usred Mundijala odu u crkvu, kao što su to u Južnoj Africi 2010. uradili golman Vladimir Stojković i Marko Pantelić, dok je odlazak u crkvu bio je još lakši pre četiri godine u Rusiji.

Da bi naši fudbaleri dodatnu snagu mogli da crpe iz vere, u razgovoru za Republiku potvrdio je i protođakon Ljubomir Ranković.

Foto: youtube.com/Televizija Hram

Ljubomir Ranković

– Velika je radost što će naši fudbaleri igrati u Kataru, a mi se molimo da osvetlaju obraz i budu dostojni grba Nemanjića, koji nose na dresu. Mi ćemo našim molitvama Bogu pridružiti i onu da im pomogne. Treba se držati krsta gospodnjeg, to je jedino važno, a upravo su fudbaleri pokazali da su veliki vernici jer se krste prilikom gotovo svakog ulaska i izlaska s terena – poručio je protođakon Ranković.

Kada je u pitanju odlazak u crkvu u Kataru, a u Dohi postoje četiri pravoslavne crkve, uglavnom grčke i koptske, naš sagovornik ima savet.

Mogu da idu u bilo koju pravoslavnu crkvu. Mi Srbi smo među svim pravoslavnim narodima i pravoslavnim crkvama rado viđeni gosti i svuda su nam vrata otvorena – dodao je protođakon Ranković.

Što se ostalih religija tiče, u Kataru će biti baš šaroliko. U velikoj većini biće katolici, čak 19 selekcija, a slede muslimani (6) i protestanti (4), dok je Japan većinski okrenut šintoizmu, kao veri. Takođe, većina stanovništva u Južnoj Koreji se izjašnjava kao ateisti. Ovo nisu egzaktni podaci jer u nekim zemljama poput Kameruna gotovo isti status uživaju hrišćanska katolička i protestantska crkva. Upravo je Kamerun u našoj grupi, dok su Brazil i Švajcarska većinski katoličke zemlje.

!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘613230843079687’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.