Svečano otvorene Mediteranske igre, Mikec nosio zastavu


Alžir je drugi put domaćin Mediteranskih igara, koje će trajati do 6. jula, a Srbiju će na Mediteranskim igrama predstavljati ukupno 151 sportista.

Domaćini su se potruditi da tokom celog programa prikažu bogato kulturno nasleđe Alžira, što su i uspeli uz izuzetan kulturno-umetnički program.

Pred prepunim tribinama Olimpijskog stadiona u Oranu, gledaoci su imali prilike da vide ples, muziku i druge elemente umetničkog programa koji će sigurno ostati u pamćenju svim učesnicima.

Našu delegaciju predvodio je aktuelni osvajač srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020, strelac Damir Mikec kojem je ovo bio prvi put da nosi zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nekog multi-sportskog takmičenja.

„Kada sam primio poziv iz Olimpijskog komiteta u trenutku sam doživeo osećaj miline i to je neki vid nagrade za moj minuli rad. Imao sam sličnu čast, ali ne može da se meri sa ovom. Na Univerzijadi u Šenženu, u Univerzitetskom selu postojala je Ceremonija dobrodošlice i imao sam tu čast da podignem zastavu u selu. Kao predvodnik, kapiten, predvodiću sve izvanredne sportiste koji će predstavljati našu zemlju na Mediteranskim igrama. Peti put učestvujem na Mediteranskim igrama, sa svih do sada sam se vraćao sa medaljom i ne želim da taj niz prekinem. Čin da nosim zastavu mi je još veća motivacija“, izjavio je Mikec.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.