Svetski prvak u džiu džici Nikola Trajković objedinio titule i dodao diplomu Elektronskog fakulteta


Dvadesetpetogodišnji reprezentativac Nikola Trajković iz Aleksinca, svetski je šampion u kategoriji do 85 kilograma.

Ove godine pobedio je na i Evropskom prvenstvu u Izraelu i Svetskim igrama u Americi. Takav uspeh u džiu-džicu sportu nije zabeležen.

„To je nama bio san, prvo da osvojimo evropsko prvenstvo, da uzmemo svetsku medalju, a kamoli da budemo prvo mesto na svim tim takmičenjima. Treniram u kontinuitetu od februara marta meseca i svi koji su u sportu znaju da je to jako teško“, izjavio je Trajković.

Njegov brat Filip je takođe uspešan u ovom sportu, a trener im je otac Dragan, selektor reprezentacije Srbije.

„Teško je te uloge razdvojiti, a još teže spojiti. Biti roditelj gde imaš neke emocije prema svom detetu i biti trener gde bukvalno od njega moraš da tražiš vrhunske zahteve u sportu je veoma teško“, istakao je Dragan.

Nikola navodi da je džiu džica redovna tekma u domaćinstvu Trajkovića. 

„Mi kući često razgovaramo o taktici i o protivnicima, gledamo snimke, radimo skauting tako da je to ponekda olakšavajuća okolnost“, kaže Nikola.

Nikola je nedavno završio Elektronski fakultet u Nišu i zaposlio se u jednoj IT firmi u Naučnom parku. 

„Neki moj plan je bio kad su ispitni rokovi posvetim se fakultetu, između ispitnih rokova se posvetim sportu i kada je veliko takmičenja, tako da sam nekako morao da balansiram između fakulteta i sporta“, ističe Trajković.

Sledeće godine Nikola će braniti osvojena zlata na Svetskom prvenstvu u Mongoliji i Evropskom prvenstvu koje se novembra održava u Zagrebu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.