Zlato za juniorske odbojkašice Srbije na Balkanskom prvenstvu


Mlade Srbije su u okviru Balkanskog prvenstva 2022. odigrale čeitri utakmice i ostvarile sve četiri pobede bez izgubljenog seta došavši do zlatnog odličja na prvenstvu.

Izabranice Vladimira Vasovića su bile veoma raspoložene na startu finalne utakmice, što se odrazilo i na rezultat. Povela je Srbija sa 5:1 i ovu prednost je održavala tokom većeg dela prvog seta. Turska je tek u završnici uspela da smanji zaostatak, ali je Srbija bila dovoljno koncentrirana i povela je sa 1:0.

Osvajanje prvog seta dalo je vetar u leđa juniorkama Srbije, koje su u drugom setu u potpunosti nadigrale rivala. Sjajno je izgledala Srbija u svim segmentima igre i Turskoj je dopustila da osvoji svega 13 poena.

Treći set bio je gotovo isti kao prvi. Ekipa Vladimira Vasovića je na početku seta stekla rezultatsku zalihu, koja joj je bila i više nego dovoljna da ostvari zactran cilj i osvoji zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu.

Do najsjajnijeg odličja došle su nadigravši selekcije Grčke, Severne Makedonije, Rumunije i Turske u finalu bez izgubljenog seta na prvestvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.