Осми дан Игара у Паризу – кошаркаши и кошаркашице оверавају пласман у четвртфинале, ватерполисти без права на грешку


У 21.00 сат на терен у Лилу ће и кошаркаши Србије, а противник у последњој утакмици у групи Ц биће им Јужни Судан.

„Орлови“ су у прва два меча на олимпијском турниру уписали убедљив пораз од Американаца и још убедљивију победу над Порториком.

Још једним тријумфом изабраници Светислава Пешића задржали би друго место у групи, док би након евентуалног пораза пласман у четвртфинале морали да траже као једна од најбоље две трећепласиране селекције. 

У таквом нежељеном сценарију српски кошаркаши би морали да се одмеравају са Бразилом и Грчком. Све три репрезентације би имале скор 1:2, па би се питала кош-разлика. Бразил је такмичење завршио са -7, а Грчка са -8, док су „орлови“ пред вечерашњу утакмицу на +15.

Извесно је да ће Србија постићи укупно више кошева и од једних и од других, што значи да ће без пласмана у четвртфинале остати само уколико изгуби од Јужног Судана са 24 или више поена разлике.

По завршетку прве фазе следи нови жреб на којем ће бити одређени парови четвртфинала. Квалификовани тимови биће подељени у четири шешира на основу кумулативног рангирања. Шешир Д чиниће два најбоље рангирана тима, шешир Е трећи и четврти, шешир Ф пети и шести, а шешир Г седми и осми тим по рангу.

Екипе из шешира Д играће у четвртфиналу са селекцијама из шешира Г, а репрезентације из шешира Е са онима из шешира Ф.

Кошаркаши, треће коло:

Петак:
Јапан – Бразил 84:102 (Група Б)
Аустралија – Грчка 71:77 (Група А)
Канада – Шпанија 88:85 (Група А)
Француска – Немачка 71:85 (Група Б)

Субота:
17.15 Порторико – САД (Група Ц)
21.00 Србија – Јужни Судан (Група Ц)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *