Алкараз у сузама после пораза: Новак је ово заслужио, дао сам све од себе


Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је златну медаљу на олимпијском турниру победом над шпанским тенисером Карлосом Алкаразом резултатом 2:0, по сетовима 7:6 (7:3) и 7:6 (7:2).

Шпански тенисер је дао све од себе у дуелу са српским тенисером, али једноставно, то није било довољно, због чега је после меча и заплакао. 

„Болно је изгубити на овај начин. Имао сам своје шансе, али их нисам искористио. Новак је играо сјајно и заслужио је ово. Подизао је свој ниво у пресудним тренуцима. Невероватан меч“, рекао је Алкараз. 

Иако је тренутно разочаран, тврди да је свеукупно задовољан приказаним на читавом олимпијском турниру, па тако и у последњем мечу на Стадиону „Филип Шатрије“. 

„Искрено, напустићу терен високо уздигнуте главе. Дао сам све што сам имао. Борио сам се за Шпанију и она је за мене све. Поносан сам“, нагласио је Шпанац. 

Ђоковић је победом над Алкаразом постао тек пети тенисер који је освојио златни слем у каријери – сва четири гренд слем турнира и златно одличје на Олимпијским играма. 

Овим достигнућем могу да се похвале само Андре Агаси, Рафаел Надал, Серена Вилијамс и Штефи Граф у обе конкуренције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *