SKANDALOZNA ODLUKA ATP O SINERU OŠTETILA ĐOKOVIĆA! Čak je i Noletov najveći MRZITELJ stao na njegovu stranu!


Doping slučaj Janika Sinera uzdrmao je teniski svet, ostavljajući mnoge u dilemi da li prihvatiti njegovo opravdanje ili ne. Dok su neki spremni da mu pruže podršku, drugi su skeptični. Nik Kirjos i Denis Šapovalov bili su najglasniji po pitanju tog slučaja tražeći da se Italijan oštro kazni, „glavni“ teniseri se nisu oglašavali, a skoro jedini je u njegovu odbranu stao predsednik italijanskog teniskog saveza.

Ipak, odluka ATP da je za to kriv njegov fizioterapeut zaista jeste, u najmanju ruku, neočekivana. Ipak, kada su svi mislili da će makar Sinerova kazna (400 bodova koliko je osvojio u Indijan Velsu i 300000 evra) odmah stupiti na snagu, to neće biti slučaj!

To je izneo čuveni Novakov mrzitelj Ben Rotenberg rekavši da se i sam ne slaže sa ovom odlukom, jer bi, da su se Italijanu oduzeli poeni prošle nedelje, Đoković proveo na prvom mestu 429. nedelju!

– Sinerovih 400 poena na rang listi iz Indijan Velsa koji su poništeni neće biti retroaktivno oduzeti. Prošla nedelja će se stoga i dalje računati kao 10. Janika Sinera na prvom mestu, a ne 429. Novaka Đokovića. Ne mogu da kažem da mislim da je to ispravno – napisao je Rotenberg na društvenim mrežama.

Podsetimo, Janik i njegov tim su se pravdali da je do ulaska „klostebola“ u njegov organizam došlo preko masiranja, jer je njegov fizioterapeut prskao sprej koji ima klostebol na ruke, a da ga je masirao bez rukavica, pa da je zbog određene posekotine na Sinerovom telu zabranjena supstanca došla u njegov organizam.

BONUS VIDEO



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *