KRENULA NOVA SEZONA ABA LIGE: Zadar savladao Cibonu u hrvatskom derbiju!


Večeras je u zagrebačkom „Košarkaškom centru Dražen Petrović“ nova sezona AdmiralBet ABA lige započela uz iznenađujući poraz domaće ekipe Cibone od ekipe Zadra rezultatom 87:69. Domaća ekipa je doživela težak poraz, dok je Zadar slavio ubedljivo, a ključnu ulogu u trijumfu imao je Amar Gegić, koji je postigao impresivnih 30 poena uz 12/13 za dva poena i 1/4 za tri poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Od samog starta meča, bilo je jasno da su gosti bolji rival, a već u prvoj četvrtini su stekli dvocifrenu prednost. Međutim, Cibona je uspela da preokrene rezultat u drugom periodu, ali je Zadar u trećoj četvrtini preuzeo kontrolu nad utakmicom i sa +15 ušao u poslednjih 10 minuta, pokazujući da Cibona nema snage za preokret.

Pored fantastičnog Gegića, istakao se i Lovro Mazalin sa 16 poena i 8 skokova. Sa druge strane, u redovima Cibone, Piter Džok je pokazao svoje kvalitete sa 18 poena, dok je Toni Rocak dodao još 18 poena.

Američki trener Kristofer Tomas, koji se nalazi na klupi Cibone, doživeo je neuspešan start nove sezone, ali ima priliku da se iskupi u narednim mečevima. Sledeći meč Cibona igra kod kuće protiv podgoričkog Studentskog centra, dok Zadar dočekuje Igokeu.

Nova sezona ABA lige započela je uzbudljivo, a rezultati prvih mečeva najavljuju zanimljivu borbu za titulu. Sledi nam još mnogo uzbuđenja i iznenađenja u narednim rundama takmičenja.

BONUS VIDEO



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *