SADA I ZVANIČNO: Ništa od odbrane titule – odlučila je da se povuče sa turnira u Pekingu!


Poljska teniserka Iga Švjontek suvereno vlada svetskim ženskim tenisom. Ona u ovom momentu drži prvu poziciju na WTA listi sa preko 2.000 poena prednosti u odnosu na beloruskinju Arinu Sabaljenko i teško je očekivati da će bilo ko uskoro uspeti da je skine sa trona.

Međutim, Švjontekova je iznenadila sve svoje fanove odlukom da se povuče sa Otvorenog prvenstva Kine koje se održava u Pekingu. Poljakinja je u kraktoj izjavi za javnost istakla da je ovakvu odluku donela iz ličnih razloga:

– Zbog ličnih razloga, primorana sam da se povučem sa Otvorenog prvenstva Kine u Pekingu. Jako mi je žao, pošto sam se neverovatno provela prošle godine i baš sam se radovala da ponovo dođem. Znam da će navijači videti odličan tenis i žao mi je što ovog puta neću biti deo njega.

Treba podsetiti da ovo nije pvi put da Poljakinja odustaje od turnira u aktuelnoj 2024. godini. Pre Pekinga, Švjontekova je odustala od učešća i na Otvorenim prvenstvima Kanade i Južne Koreje i to nakon velikih ostvarenja, osvajanja Rolan Garosa, kao i bronzane olimpijske medalje.

Foto: Tanjug/AP

Ovoga puta neće braniti titulu u Pekingu – Iga Švjontek

 

Dvadesettrogodišnja Iga Švjontek već sada iza sebe ima blistavu tenisku karijeru. Pet puta je bila pobednica Rolan Garosa, dok je do trofeja na US openu stizala jednom, ali na Australian openu i Vimbldonu do sada nije uspevala da stigne do željenih rezultata. 

Ona je prvi put stigla do prve pozicije na WTA listi početkom aprila 2022. godine, a na poziciji najbolje teniserke planete, kontinuirano se nalazi od 6. novembra 2023. godine.

Tenisku javnost će svakako interesovati koji su razlozi otkazivanja učešća na turniru u Pekingu, a možda je Poljakinja već sada krenula u pripreme za Australijan open, prv grend slem turnir u 2025.

 

BONUS VIDEO:



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *