NEVEROVATNA STATISTIKA! Pokuševski jako doprineo crno-belima, ali ne poenima!


Košarkaši Partizana su ostvarili važnu pobedu rezultatom 91:79 protiv ekipe Makabija u četvrtom kolu Evrolige, čime su prekinuli niz od dva uzastopna poraza i vratili se na sredinu tabele, u zonu koja vodi u plej-of.

Jedan od igrača koji je privukao pažnju na ovom meču bio je Aleksej Pokuševski, srpski košarkaš koji je na terenu proveo 13 minuta. Iako je postigao samo dva poena, Pokuševski je upisao tri skoka, dve asistencije i impresivne tri blokade. Ove blokade su stavile Pokuševskog u centar pažnje, jer je postigao neuobičajenu statistiku – nakon četiri odigrana kola, Pokuševski ima više blokada nego poena. Naime, Pokuševski je u četiri meča Evrolige postigao ukupno tri poena, dok je zabeležio četiri blokade, što je retkost u evropskoj košarci.

Foto: Instagram.com/17_poku

Aleksej Pokuševski

 

Pored Pokuševskog, važan doprinos pobedi dao je i ostatak tima. Sterling Braun je predvodio crno-bele sa 20 poena, dok su Ajzak Bonga, Frenk Nilikina, Karlik Džons i Ife Lundberg dali značajan doprinos sa 14, 12, i po 11 poena.

Partizanov povratak u formu u Evroligi može se smatrati dobrim znakom za nastavak sezone. Iako skroman u učinku u poenima, Pokuševski pokazuje svoj uticaj na igru na druge načine, dok je timski duh i doprinos svakog igrača ključan za postizanje uspeha.

Podsetimo, Partizan je ponovo na mestu koje vodi u dalje doigravanje, tačnije u plej-in, koji mu je prošle sezone izmakao za „dlaku“. „Parni valjak“ je deveti, a ispod njega je u „dozvoljenoj“ zoni Real Madrid, dok su iznad Panatinaikos i Baskonija. U plej-of zoni su Monako, Olimpijakos, Barselona, Fenerbahče i Žalgiris, kao i prvoplasirana Crvena zvezda koja jedina još ne zna za poraz, ali sutra ukršta koplja sa Kataloncima.

BONUS VIDEO:



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *