A GDE JE NIKOLA? Uoči nove sezone – Amerikanci odabrali 100 najboljih košarkaša NBA lige!


Nova sezona u NBA ligi samo što nije počela. Prvi mečevi zakazani su za 23. oktobar, a u njima će se sastati Njujork i Boston, kao i Minesota i LA Lejkers, a istovremeno treba podsetiti da titulu brani Boston koji je prethodne sezone savladao ekipu Dalasa rezultatom 4:1 u seriji.

Uoči nove sezone ESPN je odredio listu najboljih 100 košarkaša najkvalitetnije lige na svetu. Interesantno je napomenuti da prve četiri pozicije drže strani košarkaši, a prema očekivanju svoju poziciju je zauzeo i Nikola Jokić.

Jokić ulazi u sezonu 2024/2025. kao vlasnik tri nagrade namenjene najkorisnijem igraču NBA sezone, što dodatno potvrđuje njegovu izuzetnu vrednost i uticaj u najkvalitetnijoj svetskoj košarkaškoj ligi.

Zanimljivo je da su četvorica najviše plasiranih igrača na ovoj listi stranci, što svedoči o globalnoj prirodi NBA lige i uticaju košarke širom sveta. Ova činjenica naglašava da talenti iz različitih zemalja imaju značajan doprinos i predstavljaju integralni deo svetskog košarkaškog pejzaža.

Uvidom u listu TOP 100 igrača NBA lige primećujemo neka iznenađenja i neočekivane plasmane pojedinih košarkaša. Očekivano je da se na listi nalaze velika imena poput Lebrona Džejmsa i Stefa Karija, ali su tu i neka manje očekivana imena koja su se istakla svojim igrama u prethodnoj sezoni.

Foto: Espn.com/printscreen

Nadvisio je i najveće američke zvezde

 

– TOP 10 košarkaša NBA lige:

10. Entoni Edvards (Minesota Timbervulvs)

9. Kevin Durent (Finiks Sans)

8. Žoel Embid (Filadelfija Seventisiksers)

7. Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkers)

6. Stefen Kari (Golden Stejt Voriors)

5. Džejson Tejtum (Boston Seltiks)

4. Šej Gildžus-Aleksander (Oklahoma Siti Tander)

3. Janis Adetokumbo (Milvoki Baks)

2, Luka Dončić (Dalas Meveriks)

1. Nikola Jokić (Denver Nagets)

Konačna lista 100 najboljih igrača u NBA ligi pruža uvid u raznolikost talenata i uticaja koji oblikuju ovu prestižnu ligu. Uz Nikolu Jokića kao jednog od vodećih igrača, ova lista naglašava globalnu prirodu košarke i njenu sposobnost da okuplja talente iz celog sveta. S nestrpljenjem očekujemo početak nove sezone i uzbudljive utakmice koje će nam doneti vrhunsku košarku.

 

BONUS VIDEO:



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *