POZNATO KADA PEŠIĆ OPET PREUZIMA „ORLOVE“: Novi stari selektor povlači ključan potez


Svetislav Pešić ostaje selektor košarkaške reprezentacije Srbije, a sada je poznato i kada će Kari ponov preuzeti svoje „orlove“. Naime, Košarkaški savez Srbije sazvao je za nedelju 20. oktobar vanrednu i hitnu konferenciju za medije. Iako nije naznačeno šta bi mogao biti povod, jasno je da ue u pitanju parafiranje ugovora sa iskusnim trenerom, koji će tako ostati selektor naše zemlje do 2026. godine.

Novi predsednik KSS Nebojša Čović, otkako je preuzeo tu funkciju, insistirao je na tome da legendarni stručnjak ostane selektor i dalje posle odličnih rezultata u prethodnih nešto više od godinu dana. Pešić se prilično nećkao i nekoliko puta javno poručio da neće prihvatiti da ostane selektor. I pre desetak dana je to ponovio rekavši da ima sad neka druga interesovanja. Ali očigledno je došlo do preokreta.

Foto: Starsport

Ostaje na mestu uspeha: Pešić na dočeku košarkaša posle OI

Kako je Republika ekskluzivno obelodanila, Pešić je pristao da ostane selektor, ali pod određenim uslovima. Tražio je da ima pomoćnog trenera, možda čak i dva, koji će od njega naučiti posao i pomagati mu pri obavljanju istog. Takođe, osoba koja bude Pešićeva desna ruka će i preuzeti celokupan posao selektora kad za to dođe vreme.

Nekoliko važnih imena je u opticaju za obavljanje te dužnosti, a to su Petar Božić, glavni trener London lajonsa, Dušan Alimpijević, glavni trener Baškitaša, Darko Rajaković, glavi trener Toronta i Ognjen Stojaković, pomoćni trener Denvera.

S druge strane, Pešić se i dalje ne oglašava, a čak i kada sve izašlo u javnost, on je to negirao. Kari je istakao da je jedino tačno da se razgovara i da moraju da se pronađu određena rešenja zbog obaveza koje trenutno ima.

– Sve što je stiglo do javnosti, pa i predstavnika medija, stiglo je i do mene. Ono što je jedino tačno jeste da se razgovara i pronalaze mogućnosti zbog mojih već preuzetih ranijih obaveza. Stvarno ne mogu ništa da obećam – poručio je Pešić.

BONUS VIDEO



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *