ZVEZDINA LEGENDA ODUŠEVLJENA: Hvalospevi samo pljušte na račun dvojice fudbalera


Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su surovu dominaciju u Superligi Srbije, a ovaj put je stradao Radnički iz Niša, koji je sa Marakane u petak ispraćen sa pet golova u mreži (5:1). Ono što je posebno obradovalo trenera Vladana Milojevića, sve u klubu, ali i navijače je to što je mladi Luka Ilić praktićno reši pitanje pobednika za poluvreme upisavši het-trik.

Zatim je dirigentsku palicu preuzeo Aleksandar Katai i sa dva pogotka postavio velikih 5:0, dok Ivelja nije dao utešan pogodak. Katai je na taj način postao novi najbolji strelac u istoriji Superlige jer je stigao do 104 pogotka i pretekao prethodnog rekordera Milana Bojovića (103). Takođe, on je došao do ukupno 116 golova u crveno-belom dresu, te se izjednačio sa legendarnim Darkom Pančevom na klupskoj listi strelaca na sedmom mestu.

Foto: Starsport

Rekorder: Aleksandar Katai

Zaista veliki uspeh za mene, moram da priznam da nisam očekivao da ću postići ovoliko golova, te da ću ući u istoriju Crvene zvezde, ali se desilo i iskreno se nadam da se neće na ovome završiti. To veoma lepo zvuči, ali nikad nisam jurio individualne rekorde i nagrade. Uvek sam želeo da budem nesebičan i da pomognem ekipi na načine na koje mogu. Naravno, nadam se da će biti još golova, ali ne po cenu igre ekipe – poručio je Katai.

Ono što je zajedničko njemu i mladom Iliću je što su obojica povratnici na Marakanu. Oni su očigledno pronašli novu igračku mladost, smatra u razgovoru za Republiku legenda Zvezde Boško Đurovski.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Oduševljen Zvezdinim povratnicima: Boško Đurovski

– Bravo za mladog Luku, nije lako dati tri gola ako niste napadač. Ja to najbolje znam, mada jesam to uspeo protiv Veleža kada sam igrao zadnjeg veznog. Mladi Ilić je prošao Zvezdinu školu, poznaje sistem, a očigledno mu je trener Milojević našao pravu ulogu. dao je zaista lepe golove, posebno prvi koji je vrhunski. Samo nek nastavi tako da igra i ostaviće trag u Zvezdi iz drugog pokušaja – rekao je Đurovski, pa se okrenuo Kataiju:

Republika

Foto: Starsport

Opet se dokazuje: Luka Ilić

– Aleksandar je majstor fudbala. Katai je mnogo dao Zvezdi, vrhunski je igrač. Drago mi je zbog rekorda, a ostaje žal što zbog svoje zdravstvene situacije nije igrao neko vreme i tek sada je ispisao istoriju.

Prema rečima našeg sagovornika, Katai je dokaz kako fudbaler može da bude motivisan uprkos svim izazovima.

– Aleksandar je omiljeni igrač i kada igra i kada nije na terenu. Možda ima boljih od njega, ali on je tim fudbalera koji je pravi vođa tima. Pritom je veoma skroman, malo priča, a sve što ima da kaže uradi na terenu. Njega to motiviše i tako pokreće ceo tim da daju sve od sebe. Treneri vole da imaju takve fudbalere u timu – jasan je Đurovski.

Republika

Foto: Starsport

Tim za velika dela: Fudbaleri Zvezde

Posle pobede nad Radničkim Zvezdu očekuje teško gostovanje u trećem kolu Lige šampiona protiv Monaka. Naš sagvornik je svestan da neće biti lako, ali da je svaki rezultat važna škola, kao i porazi od Benfike (1:2) i Intera (4:0).

– Treba biti realan, svaki bod bi na svakom meču u Ligi šampiona bio velik kao kuća. Zvezda mora da ide korak po korak u Ligi šampiona, da uči i sazreva. Na budžer kaže da smo na začelju takmičenja, ali je zato na momcima da dokažu da oni mogu više od toga. Ne zaboravimo da i klubovi poput Zvezde imaju bogatu istoriju i umeju da naprave podvig – zaključio je Đurovski.

BONUS VIDEO



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *