АБА лига: Осуђујемо насиље, што пре ухапсити нападаче на делегацију Звезде


Поводом скандалозног догађаја у Задру током ноћи посебним саопштењем огласило се и руководство регионалне лиге.

„Након шокантних сцена које су се у суботу увече догодиле у Задру и напада на новинаре и чланове делегације Црвене звезде уочи утакмице седмог кола АБА лиге између Задра и Црвене звезде, АБА лига најоштрије осуђује сваки аспект насиља и расне, сексуалне, верске, националне и било које друге врсте дискриминације“, наводи се у саопштењу.

АБА лига придружује се апелима Задра и Црвене звезде према МУП-у Хрватске, са намером да се што пре испитају сви детаљи напада, те да се организатори и извршиоци инцидента ухапсе и процесуирају у складу са законима Републике Хрватске у којој су се напади догодили, додаје се у саопштењу.

Истовремено, кроз комуникацију са клубовима и другим безбедносним факторима АБА лига учиниће све да утакмица између Задра и Црвене звезде прође без иједног инцидента и да сви још једном покажемо да се ради о изолованом случају, који баца сенку на све постулате АБА лига и темељима на којима је утемељена, поручују из АБА лиге.

„Уверени смо да ћемо заједно победити у овој борби и да ће, као и до сада, АБА лига наставити да повезује, а не дели људе“, закључује се у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *