Адетокумбо: Ако првак Лиге шампиона није светски првак, онда не важи ни за НБА лигу


Адетокумбо је реаговао на изјаву америчког атлетичара Ное Лајлса, који је после освајања титуле светског шампиона на 100 и 200 метара испрозивао играче из НБА лиге. Лајлс је истакао да када кошаркаши у НБА лиги освоје титулу, нису прваци света како они себе називају, већ само Америке.

<!—->“Лајлс је добио толико критика само зато што је рекао оно што је очигледно. Мислим да се ни у једном другом спорту не можете тек тако назвати светским шампионима. У фудбалу који је много популарнији од кошарке и Лиги шампиона која је много популарнија од НБА, освајач не назива себе светским прваком“, рекао је Адетокумбо у подкасту 48 минута.

Грчки кошаркаш је поновио да се сложио са америчким атлетичаром.

„Мораш да победиш све на свету да би био шампион света. Знам да је НБА лига најјача на свету и да у њој можете видети таленат који не постоји нигде друго. Чак не постоји неко такмичење ни близу тога. Али не можеш бити шампион света само зато што си шампион лиге. Морате да поштујете оне тимове који су шампиони Евролиге, Грчке, Шпаније и Француске“, навео је Адетокумбо.

Немачка је освојила титулу светског шампиона на СП, пошто је у недељу у финалу савладала Србију 83:77.

„Немци су освојили Светско првенство. Они могу да кажу да су светски шампиони. Победили су Американце у полуфиналу. Онда су отишли у финале и победили Србију. С правом могу да кажу да су светски шампиони. Верујем да ћу и ја добити неке прозивке због овога што причам, али баш ме брига. Потпуно се слажем са Лајлсом. Он је најбољи у Америци, али исто тако је дошао да се такмичи са најбољима на свету и победио их“, закључио је Адекотумбо, који је због повреде пропустио овогодишњи Мундобаскет.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *