ALKARAZ RAZNEO SINERA! Karlitos zasenio Peking i uzeo titulu prvaku – Impresivan meč!


U jednom od najuzbudljivijih mečeva sezone, mladi Španac Karlos Alkaraz uspeo je da savlada trenutnog prvog tenisera sveta, Italijana Janika Sinera, i osvoji titulu na turniru u Pekingu. Nakon epske borbe koja je trajala čak tri sata, Alkaraz je trijumfovao rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 6:4, 7:6.

Prikazana je vrhunska teniska igra, a publika je imala priliku da uživa u ogromnom broju preokreta, uspona i padova. Prvi set doneo je neizvesnu borbu, gde je Alkaraz uspeo da stigne do brejka, ali je Sinera uspeo da se vrati i osvoji taj-brejk. Drugi set doneo je nove tenzije, ali ovog puta je Alkaraz bio taj koji je uspeo da izbori pobedu.

Foto: Tanjug/AP

Karlitos ga je dokrajčio: Janik Siner

U trećem setu, tenzija je dostigla vrhunac. Nakon što je Sinera ispustio servis u trećem gemu, Alkaraz je uzvratio istom merom u osmom gemu. Meč je otišao sve do taj-brejka trećeg seta, gde je Alkaraz uspeo da nadoknadi zaostatak od 0:3 i ostvari neverovatan preokret osvojivši sedam uzastopnih poena.

Ovom pobedom, Karlos Alkaraz potvrdio je svoj status jednog od najvećih talenata u svetu tenisa. Sa samo 21 godina, uspeo je da se suprotstavi trenutno najboljem teniseru na svetu i da ostvari impresivan trijumf. Njegova borba, odlučnost i neverovatna mentalna snaga obeležili su ovaj meč, čineći ga jednim od najuzbudljivijih mečeva sezone. Svet tenisa sa nestrpljenjem očekuje dalji razvoj karijere ovog mladog šampiona.

BONUS VIDEO



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *