Анегдота о Дивцу и чувеним Кингсима: Владе је пушио пре утакмице у тоалету, вирила му је глава


Бибија се сви сећају као стартног плејмејкера вољеног састава Сакраменто кингса са почeтка новог миленијума, где су играли Пеђа Стојаковић и Владе Дивац. Чувену петорку су комплетирали Даг Кристи и Крис Вебер, а са клупе су свој допринос давали Боби Џексон и Хидо Туркоглу, све под вођством Рика Аделмана.

Тај тим је красила забавна, несебична кошарка прелепа за кошаркашке сладокусце, а уједно је давала и резултате, јер су ти Кингси били међу најбољим екипама на врло јаком Западу.

Биби је у подкасту код својих колега Мета Барнса и Стивена Џексона искористио сегмент везан за Кингсе да исприча анегдоту о Владу Дивцу и како га је открио да пуши.

„Његова глава је вирила изнад врата тоалета. Долазим и видим га да пуши. Питао сам га изненађено: ‘Да ли ти то пушиш?’. Он би само брзо завршио, бацио цигарету и отрчао на загревање“, присетио се Биби и онда рекао колики је био значај српског центра по атмсоферу и успехе у тој екипи.

„Владе је био лидер у свлачионици, старао се да све буде мирно. Његово опхођење се никад није мењало, без обзира да ли је убацио два или 30 поена. Увек је био исти“, истакао је Биби.

Сем Кингса, Биби је играо за Ванкувер гризлисе, Атланта хоксе, Мајами хит и Њујорк никсе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *