Бандовић: Војводина заслужује подршку, пред пуним стадионом да победимо Звезду


Фудбалери Војводине у недељу од 17.30 дочекује шестоструког узастопног шампиона Србије, тим Црвене звезде, а тренер Бандовић верује у још једну добру партију својих играча.

„Црвена звезда ће освојити лигу, постаће шампион, а од доласка мог колеге и пријатеља Владана Милојевића играју све боље и желе да доминирају. Звезда има квалитетне играче, али и ми смо Војводина и не мењамо наш приступ и начин игре. Када дајеш све од себе, нема лимита, све је могуће“, рекао је Бандовић.

Стратег новосадских црно-белих је истакао да постоје проблеми у играчком кадру.

„Што се тиче играчког кадра, Бјековић је добро тренирао, Гурам такође, Николић је ван строја због колена, Вукановића две недеље мучи та пета због које није био стартер, али сад опет тренира. Ђорђевић ће имати ултразвук задње ложе и он је под знаком питања, а уколико не буде играо, имамо неке опције и идеје како да га заменимо, јер је Црвена звезда опасна по тој страни, као и на свим позицијама у нападу. Морамо бити опрезни и коцентрисани, јер Звезда има играче који у било којем тренутку могу да реше утакмицу, баш као што их имамо и ми“, додао је Бандовић.

Војводина ће у кратком временском периоду одиграти две утакмице против Црвене звезде, пошто је 23. маја на програму и међусобни дуел у финалу Купа Србије. Ипак, он сматра да то није отежавајућа околност.

„Имамо две утакмице, али није то никаква отежавајућа околност, једино што ћемо до тог финала имати много утакмица и мораћемо да се концентришемо на опоравак. Они ће анализирати нас, ми ћемо анализирати њих и покушаћемо да њихове добре стране сведемо на минимум, али и да искористимо неке ствари да ми будемо опаснији. Нема отежавајућих околности, гледамо утакмице, анализирамо се и припремамо се. Свакако да гајимо велико поштовање према Звезди, није лако бити шампион и стално побеђивати утакмице и остати на том нивоу. Част нам је што ћемо бити актери такве утакмице, очекујемо пун стадион и добар меч“, нагласио је Бандовић.

Црногорски стручњак је додао да не очекује опуштенију Звезду упркос чињеници да су гости близу шампионске титуле.

„Не мислим да ће Звезда бити опуштена јер је близу титуле. У великим клубовима увек је притисак велики и они ће желети да се прикажу најбоље што могу, посебно знајући њиховог тренера и да неће бити калкулација“, истакао је Бандовић.

Војводина на победу против Црвене звезде на свом стадиону чека дуже од 10 година, а Бандовић се нада да ће његов тим прекинути ту традицију.

„То је веома дуг период. Као што знате, можда је то за некога чудо, али ја верујем у чуда и нико не може да ти каже шта можеш, а шта не можеш, то зависи од нас. Даћемо све од себе да победимо после 12 година, што је велики изазов за нас“, истакао је Бандовић.

Тренер Војводине је на крају позвао навијаче да у што већем броју подрже његов тим због свега што раде овог пролећа.

„Сматрам да ови играчи заслужују већу посету и подршку са трибина. Онај осећај који ја имам, а верујем и ви који долазите да гледате, видите једну енергију која носи. Исто то говорим и играчима, на овакав начин на који све раде, носе специфичну енергију која није једноставна и, верујем, заслужују највећу могућу подршку. Верујем да ће бити пун стадион, што је веома важно за нас, како у недељу, тако и на свакој наредној утакмици“, закључио је Бандовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *