Београд од суботе домаћин Светског првенства у рвању, Србија са 20 такмичара


Србија ће на Светском првенству имати пет такмичарки у женском рвању, пет рвача у слободном и десеторицу бораца у грчко-римском стилу.

<!—->На шампионату ће укупно учествовати 1.150 такмичара из 99 земаља.

„Конкуренција ће бити вема жестока. Ово Светско првенство биће знатно квалитетније од прошлогодишњег коме је Београд такође био домаћин из простог разлога што ће се на овом планетарном шампионату поделити укупно 90 олимпијских норми“, изјавио је селектор рвачке репрезентације Србије Милорад Докманац.

Он је подсетио да ће пласман на Олимпијске игре изборити по пет прволпасираних такмичара у олимпијским категоријама.

„Очекујемо да изборимо две до три визе за Париз у грчко-римском и барем једну у слободном стилу. Што се девојака тиче, имамо изузетно младе такмичарке којима ће само учешће бити драгоцено за стицање преко потребног искуства. Када говоримо о плановима и циљевима, надамо да ћемо наставити континуитет освајања одличја на великим такмичењима и да ће наши репрезентативци узети једну или две медаље“, рекао је Докманац.

Уочи почетка Светског првенства на Дивчибарама се одржава међународни камп Светске рвачке федерације, који је одушевио 150 учесника из 25 земаља.

„То је устаљена пракса коју примењује Светска рвачка федерација са циљем популаризације и даљег развоја рвања међу земљама које немају запажен резултате. Камп траје две недеље и импресије учесника су изванредне. Нимало случајно јер смо обезбедили врхунске услове – салу са шест струњача, две теретане, базен и сауну уз огромно иу надалеко познато српско гостопримство“, констатовао је Докманац.

Промотери Светског првенства у Београду биће легендарни рвачи, славни Кубанац Миљан Лопез, који је петоструки светски првак и четвороструки узастопни олимпијски шампион, затим, славни Немац Франк Штаблер, освајач десет медаља на великим такмичењима, од чега пет златних, и Давор Штефанек, олимпијски шампион из Рија.

Лопез, Штаблер и Штефанек ће склопу промоције овог шампионата у петак одржати јавни тренинг рвања на Тргу Републике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *