Богдановић: Важна победа за нас, уложили смо 300 одсто енергије


После пласмана у полуфинале Мундобаскета, капитен српске репрезентације истакао је да тим не сме да се опусти и да су спремни за наредног противника.

<!—->Пре утакмице са Литванцима, добили су поруку подршке од Борише Симанића.

„Желим да почнем од нечег што се десило овог јутра. Наш саиграч, који је ту са нама, Бориша Симанић нам је дао невероватну енергију. Јуче смо били нервозни јер смо прешли у други хотел. Ја сам био посебно нервозан јер сам као млађи увек губио од Литваније. Видео сам поруку од Борише после јутарње састанка у којој је писало: Момци, добро сам, не брините, хајде да победимо данас, мислим на вас. То нас је ујединило. Он је невероватан момак. Ова победа је за њега. Јако је важна победа и за нашу земљу. Знате колико волимо кошарку. Срећан сам што смо овде и спремни смо да се још такмичимо“, рекао је Богдановић.

Српски бек први пут предводи кошаркашу репрезентацију као капитен на једном велико такмичењу.

„Понекад не знам како да се понашам у оваквим моментима, емоције само изађу из мене. Ова држава је имала много добрих играча и срећан сам што сам у овој позицији. Али, у свлачионици смо сви једнаки. Можда сам и рекао нешто саиграчима што им је помогло, али искрено не сећам се шта сам причао. Свакако, осећај је сјајан“ истакао је Богдановић.

До меча са Србијом, Литванија није изгубила и због тога на оваквим турнирима не смеш да се опустиш, истакао је Богдановић.

„Тако турнир функционише. Не можеш да се опустиш, победу одмах прославиш, али већ сутра ујутру мораш да се концентришеш на следећег противника. То сам научио из искуства. Увек мораш да будеш спреман за следећи меч. Резултат каже да смо победили 20 разлике, али уложили смо 300 одсто труда и енергије“, рекао је Богдановић.

Богдановић је рекао да им је оно што се десило Бориши Симанићу дало мотивацју за наставак такмичења.

„Пре свега смо чудан карактер, не тражимо алиби у тешким ситуацијама, али све док смо у хотелу размишљамо о Бориши, о ударцу, о томе како се десило. Али, на тренингу и утакмици се концентришемо јер смо професионалци, а он нам је само дао подршку и мотивацију“, истакао је капитен српске репрезентације .

Бек Атланте је после слабе утакмице са Италијом против Доминиканске Републике и Литваније погодио важне шутеве.

„Искрено, не бирам утакмице кад ћу да играм добро, кад не. Нисам намерно промашивао раније па да идемо на САД. Ја сам за сваки шут веровао да ће ући. Причао сам са Јовићем, још две тројке и то је 21 разлике за нас, али није тако било. Промашио сам на 15, 16 разлике и окрнеула се утакмица, али то је тако. Понекад шутирам много, знам, али то сам ја. Данас је било вече каквом сам се надао на турниру. И даље мислим да могу да играм боље у нападу, машио сам неке шутеве. Али, одморићу се, погледаћу видео анализу и бићу спреман за наредни меч“, закључио је Богдановић.

У полуфиналу Мундобаскета Србија ће играти против бољег из дуела у којем се састају Словенија и Канада. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *