Борба за треће место на свету, Американци и Канађани за утеху (10.45, РТС 1)


Иако по саставима вероватно и најквалитетнији тимови на Светском првенству, САД и Канада мораће да се задовоље борбом за најниже место на подијуму. Преко њих су прешли Немачка и Србија.

<!—->Америци очекивано то пада много теже, мада су свакако боље завршили него у Кини 2019. године. Три светске бронзе у историји националне селекције, једна 2006. од увођења могућности да играју и НБА професионалци.

Чланови екипе САД се суштински боре за то да се не врате у домовину уз осећај да им је пропало лето, како су могли да се више баве индивидуалним радом и одмором за наредну сезону. Мораће селекција у Паризу да брише њихове „флеке“. Два пораза у истом такмичењу нису им се десила од 2002. године.

Кошарка у Канади није спорт број један. Овај састав се труди да популарност игре под обручима бар нарасте. Историја им је толико „мршава“, руку на срце, да је и четврто место најбољи резултат до сада. Показали су свету нову генерацију која може да постави Канаду на кошарашку мапу уколико се настави са добрим радом, редовним одазивањима и системом производње квалитетних играча за будућност. Директан пласман на Олимпијске игре је обезбеђен. Тријумфом талас критика на рачун репрезентације САД претворити у цунами.

Суштински, ради се о сусрету другара, бивших и садашњих саиграча, тако да ће после меча бити осмеха, поздрава и чаврљања без обзира на то ко је победник.

Утакмица почиње у 10.45, можете је пратити директним преносом на РТС 1 и из часа у час на нашем порталу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *