Суноврат кадета Србије, Португалија у финалу Европског првенства


Кадетска репрезентација Србије није искористила предност од два гола против Португалије у полуфиналу Европског првенства до 17 година. Пет-шест минута недостајала су Србији да се пласира у финале.

Одлична игра Србије из периода првог полувремена, једноставно је нестала у другом делу. Србија је преко Михајла Цветковића стигла до вођства у 22. минуту, потом је исти играч био један од креатора другог гола. Сјајним продором је иницирао акцију у 37. минуту, а онда је Ђође Ранковић упутио ударац ка голу, лопта је у том тренутку ударила Едуарда Фелисисма и онда ушла у мрежу Португалије.

Србија је имала велику предност на полувремену – 2:0.

Међутим, у наставку је уследио преокрет, прво је смањио Габријел Силва у 60, изједначио је Родриго Мора у 89, а тријумф Португалцима донео је Жоао Тровиско у 95. минуту.

Треба напоменути организацију игре Србије у првом полувремену која је била изванредна и нема сумње да није одрађен ваљан скаутинг. Кључни играчи попут Родрига Море и Ђованија Куенде били су неприметни, односно безопасни по гол. Одлично покривање терена, правовремене реакције и сјајна додавања одликовала су игру Србије, док Португалија није преузела иницијативу на мечу.

У каснијим минутима игре, умор је био примећенији у ногама играча Србије. Бржи, агилнији и одлучнији су били фудбалери Португалије, али и концентрисанији, као и решени да меч окончају као тријумфални тим.

Португалија ће у финалу играти са победником другог полуфинала између Италије и Данске.



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *