Брегар и Рисовић: Идемо у Бугарску по победу

[ad_1]

Дуел са Бугаркама игра се у среду од 16 часова у Шумену, а потом следи дуел са Туркињама у недељу од 18 сати у Зрењанину. Србија је тренутно на трећој позицији у групи 6 са три бода, два мање од Турске.

Црна Гора има максималних осам и већ је обезбедила пласман, док је Бугарска без бодова.

„Добро смо тренирали, данас су све играчице биле на располагању, стигле су нам и девојке које играју у иностранству. Види се напредак, добар рад у клубовима и индивидуално. Одрадили смо добру припрему и идемо у Бугарску са циљем да остваримо победу”, истакао је селектгор Урош Брегар за сајт РСС.

На старту квалификација, Србија је у Зрењанину савладала Бугарке са 40:16, али капитен Јована Рисовић сматра да ће меч у Шумену бити већи изазов, упркос томе што се императив победе не доводи у питање.

„Меч у Бугарској сигурно неће бити лаган као у Зрењанину. Одлучујућа ствар ће бити свакако наш приступ, морамо добро да отворимо меч да бисмо контролисале игру све време. Од старта морамо да играмо чврсто у одбрани да бисмо створиле добре услове за голове из транзиција и контри. Надам се да ће нам тај меч донети самопоуздање и бити добра увертира за Турску”, рекла је Рисовић.

Европски шампионат одржава се у Аустрији, Мађарској и Швајцарској од 28. новембра до 15. децембра. Пласман на финални турнир обезбедиће по две најбоље пласиране селекције из сваке од осам група, плус четири најбоље трећепласиране селекције.

[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *