BURA U ŠPANIJI! Florentino Perez i Đoan Laporta PODNELI OSTAVKE u istom danu!


Foto: Tanjug/AP, Shutterstock, Wikipedia

Predsednici dva najmoćnija fudbalska kluba u Španiji(diskutabilno i na svetu) Real Madrida i Barselone Florentino Perez i Đoan Laporta, podnesli su ostavke na mesto u Upravnom odboru Fudbalskog saveza Španije.

Foto: Tanjug/AP

Florentino Perez

 

Razlog ovakve odluke je to što ne žele da se mešaju u izbor novog predsednika FS Španije, nakon što je smenjen Luis Rubijales zbog skandala koji je napravio na dodeli medalja i pehara reprezentativkama Španije zbog osvajanja Svetskog prvenstva, kada je poljubio u usta fudbalerku Dženi Ermoso.

Foto: Tanjug

Đoan Laporta

 

Pritisci sa svih strana bili su veliki da se Rubijales povuče, mnogi reprezentativci stali su na stranu Ermoso, a u jednom trenutku je španskim klubovima pretilo čak i izbacivanje iz evropskih takmičenja od strane UEFA da je Luis ostao na funkciji.

Predsednici Reala i Barselone ne žele da imaju ništa sa izborom novog prvog čoveka Saveza, tako da je njihova ostavka negde i logičan splet okolnosti.

FS Španije je 11. oktobra raspisao izbore, gde je naloženo da se oni održe u prvom kvartalu 2024. godine, a ostaje da se vidi ko će se sesti u „upražnjenu fotelju“.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *