Црвена звезда слави 79. рођендан; Терзић: Морамо да будемо пример свега најчаснијег у Србији

[ad_1]

Црвена звезда је на стадиону „Рајко Митић“ одржала свечану церемонију прославе 79. рођендана спортског друштва, а најбољим спортистима, тренерима и клубовима уручене су награде.

Председник Управног одбора Спортског друштва Црвена звезда и генерални директор фудбалског клуба Звездан Терзић рекао је на прослави да црвено-бели морају да буду пример свега најбољег и најчаснијег у Србији.

„Драги звездаши, честитам свима нама 79. рођендан наше Црвене звезде, најтрофејнијег клуба на овим просторима. Кад су оснивачи нашег клуба 1945. основали клуб нису ни слутили у каквог ће гиганта израсти. Све те године емоције, успеха и резултата довели су до огромне моћи нашег клуба и грба“, рекао је Терзић.

Истакао је да од резултата Звезде зависе емоције милиона људи и да те тежине грба морају да буду свесни.

„Не смемо никад да се опуштамо, увек морамо да имамо каменчић у ципели да нас жуља и опомиње да морамо више. Морамо да будемо пример свега најбољег. Пример свега најчаснијег и најбољег што има ова наша држава Србија. Честитке на резултатима, уз опомену да можемо боље. На то нас грб обавезује“, нагласио је Терзић.

Немања Мајдов најбољи спортиста црвено-белих

Награду за најбољег спортисту Црвене звезде у протеклој години добио је џудиста Немања Мајдов, док је за најбољу спортисткињу проглашена џудисткиња Марица Перишић. Најуспешнији клуб био је фудбалски, а најбољи тренер Александар Филиповић, ватерполо стручњак.

Специјална признања заслужили су женски кошаркашки клуб, женски ватерполо клуб, шаховски клуб, џудо клубу и кошаркашки клуб Црвена звезда.

Награду за животно дело добио је некадашњи рукометаш и тренер Јовица Цветковић.

Најбољи пионир међу црвено-белима је картинг возач Давид Матлак, а најбоља пионирка млада тенисерка Душица Поповски. Најуспешнији клуб у тој категорији је фудбалски.

Награђени су кадети Милан Стевановић и Милан Цветковић, веслачи, док је за најбољу кадеткињу проглашена талентована одбојкашица Симона Матеска. У тој категорији најбољи клуб је женска атлетска екипа.

Награду за најбољег јуниора добио је кошаркаш Никола Топић, а најуспешнија јуниорка је рвачица Маша Перовић. Одликована је и јуниорска екипа карате клуба.

Најбољи тренер младих је Игор Лончар из веслачког клуба, најбољи млађи сениор фудбалер Коста Недељковић, а млађа сениорка каратисткиња Емилија Атанасијевић.

Награда „црвено-бело срце“ додељена је Институту за трансфузију крви Србије, а признање за најбољег пословног партнера заслужила је компанија Телеком Србија.

За медијску личност године Звезда је прогласила доктора Ранка Рајовића, а посебну награду за „драгоцени тренутак“ добили су ватерполисти црвено-белих.

Звезда основана 1945. у Београду

Спортско друштво Црвена звезда основано је 4. марта 1945. године у Делиградској улици у Београду, на иницијативу групе студената коју су предводили Слободан Ћосић, Зоран Жујовић, Светозар Глигорић, Небојша Поповић и други.

Црвено-бела породица броји 34 клуба. Звездини клубови освојили су скоро 800 трофеја, док су црвено-бели спортисти освојили више од 40 олимпијских медаља.

Највећи успех остварили су фудбалери, који су 1991. године освојили титулу првака Европе и света, а најбољи у Европи били су и атлетичари, ватерполисти, каратисти и кошаркашице.

[ad_2]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *