„ČUO SAM ŠTA JE REKAO… ON JE TO ZASLUŽIO“! Alkarazove reči o Novaku odzvanjaju planetom: Ima 36 godina, a izgleda kao da ima 26!


Nakon što je poražen od Aleksandra Zvereva (2:1) u prvom kolu Završnog mastersa, na konferenciji za medije, Alkaraz je odao priznanje svom velikom rivalu iz Srbije i govorio o njemu u superlativu.

Pa, on je zaslužio. Sigurno. Osvojio je tri grend slema i stigao do finala na četvrtom. Osvojio je dva ili tri mastersa 1000. Mislim, zaslužio je da bude prvi na kraju godine. Izgubio je samo pet mečeva u ovoj godini. To je neverovatno. Čuo sam da je rekao da ovo nije njegova najbolja sezona u karijeri. Zapanjujuće… Borio sam se za prvo mesto na ATP listi, imao sam šanse na poslednjem turniru koji sam igrao i nisam ih iskoristio. Sada samo mogu da mu čestitam jer osmi put završava godinu na prvom mestu. Ja ću se boriti da imam šansu naredne godine – rekao je Kalros Alkaraz.

Alkaraz se dotakao i dugovečnosti Novaka Đokovića u belom sportu i činjenice da u poznim igračkim godinama dominira na terenu.

Mislim da je on igrač koji najbolje od svih vodi računa o svom telu. Svaki dan prolazi kroz svoje rituale, brine o sebi i to mu je prioritet broj jedan. Smatram da to izuzetno dobro radi tokom prethodnih nekoliko godina. Mislim, on ima 36 godina i izgleda kao da ima 26 ili 27. Možda je i u boljoj formi nego pre 10 godina. Stvarno ne izgleda kao da će uskoro prestati – smatra Španac.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *