DA SE NAJEŽIŠ! Zvezda i Partizan u Ravnom gaju na godišnjici stravičnog masakra! (VIDEO)


Prošla je godina od stravičnog masakra u mladenovačkim selima Malo Oršje i Dubona, kada je pomahnitali napadač ubio devetoro, a ranio 12 pretežno mladih ljudi u noći između 4. i 5. maja 2023.

Na stadionu u Ravnom gaju, na godišnjicu ove nezamaćene tragedije, danas će biti odigrana fudbalska utakmica u znak sećanja na žrtve, a na teren će istrčati omladinci fudbalskog kluba Crvena zvezda i Partizan. Oni će odigrati memorijalni meč, a portal Republika nalazi se na licu mesta.

 

 

Tribine pomenutog stadiona u bojama srpske trobojke spremne su da prime prve posetioce, dok je pored igrališta montirana bina. Na crnoj podlozi stoji natpis: „Živite“. Meštani su i na ogradi tik pored terena ostavili tužne i srceparajuće poruke za svoje nastradale komšije, a jedna od njih glasi: „Tamo gde ste vi zlo ne postoji, ovde gde smo mi sve je puno vas“.

 

 

U međuvremenu polako pristižu i akteri ovog memorijalnog fudbalskog meča – fudbaleri Crvene zvezde i Partizana i njihove delegacije. Objektiv naše kamere uhvatio je predsednika crveno-belih, Svetozara Tozu Mijailovića, koji se poklonio žrtvama u Spomen parku.

Podsetimo, Uroš Blažić je je hicima iz „kalašnjikova“ ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25). 

BONUS VIDEO

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *